OnePlus 10 Pro nu are un sistem de camere slab, însă, conform testelor DxOMark, acesta nu este tocmai unul de top. Review-ul DxOMark pune smartphone-ul OnePlus pe locul al 23-lea în segmentul „Ultra-Premium”, și pe locul 27 în clasamentul Global. Acesta se situează în zona de performanță ale flagship-urilor din urmă cu 1 sau chiar doi ani de la alte companii, cu un scor agregat de 127 de puncte.
Review-ul DxOMark laudă telefonul pentru expunere calculată corect și plajă dinamică bună în multiple scenarii de utilizare, o captare bună a detaliilor și zgomot de imagine redus, cât și un mod portret de calitate. Filmările, în special în lumină slabă sunt bune în capturarea detaliilor, iar focalizarea este foarte rapidă, cu stabilizare de calitate.
Pe partea negativă însă, avem parte de artefacte de imagine, în special în lumină slabă, cât și de ghosting în anumite scenarii. Problemele cele mai mari apar însă în balansul de alb în filmări cu lumină slabă, o cameră ultra-wide neperformantă, cu zgomot de imagine pronunțat și lipsa detaliilor.
Telefonul nu are o problemă clară care să facă sistemul său de camere unul slab. Singura problemă a lui OnePlus 10 Pro este că există deja telefoane mai performante din majoritatea punctelor de vedere, în mai toate cazurile de utilizare. Oppo nu a pus accent pe upgrade-ul camerei pe OnePlus 10 Pro, preferând să folosească același senzor de 50 megapixeli pentru camera principală, precum cel folosit anul trecut pe OnePlus 9 Pro.
Majoritatea companiilor au investit pe generațiile curente de smartphone-uri în senzori mai noi, de dimensiuni mai mari, cu performanță mai bună în condiții de iluminare scăzută și cu stabilizare mai performantă. Performanța lui OnePlus 10 Pro este la un nivel apropiat de iPhone 12 Pro și Oppo Find X2 Pro, iar îmbunătățirile față de OnePlus 9 Pro sunt mai degrabă la nivel de procesare, în timp ce camera ultra-wide este chiar mai slabă.
Puteți citi întregul articol pe DxOMark.