OnePlus a lansat oficial noul Nord 4. Avem de-a face cu singurul telefon 5G cu unibody din metal

17.07.2024
OnePlus a lansat oficial noul Nord 4. Avem de-a face cu singurul telefon 5G cu unibody din metal

Noul membru al familiei OnePlus Nord s-a lansat la Milano și se laudă a fi singurul telefon cu capabilități 5G ce folosește o construcție unibody din metal.

OnePlus Nord 4 a fost lansat oficial, fiind un smartphone cu carcasă metalică. Producătorul anunță că noul Nord 4 are o grosime de doar 7,99 mm și o carcasă construită dintr-o singură bucată de aluminiu.

Odată cu apariție 5G, producătorii au folosit tot mai puțin metal în construcția telefoanelor, dat fiind faptul că acesta blochează recepția 5G. OnePlus a dezvoltat antene 5G compacte, cu peste 50% mai mici decât cele anterioare, și o placă de bază reproiectată care ajută la transmiterea și recepționarea clară a semnalelor, ceea ce a permis folosirea unui unibody din metal.

Sub această carcasă, OnePlus Nord 4 este dotat cu cipul Qualcomm Snapdragon 7 Plus Gen 3. Acesta oferă un procesor cu 65% mai rapid și un GPU cu 130% mai rapid, precum și motorul AI de la Qualcomm, fiind mai rapid decât predecesorul său.

În funcție de configurație, noul OnePlus Nord 4 va putea fi cumpărat cu până la 16 GB de RAM LPDDR5X și 512 GB de stocare. De asemenea, OnePlus Nord 4 este echipat cu cea mai mare baterie montată vreodată pe un telefon OnePlus Nord, având o capacitate de 5.500 mAh și suportând încărcare SUPERVOOC de 100 W. Aceasta permite încărcarea de la 1 la 100% în doar 28 de minute, conform producătorului.

Oneplus Nord 4 beneficiază de câteva trucuri bazate pe AI

Oneplus mai spune și că bateria este protejată prin intermediul AI, care analizează totul, de la cantitatea de energie care intră în telefon până la momentul în care ajunge la 100% încărcare. Bateria OnePlus Nord 4 a fost testată pentru a rezista la peste 1.600 de cicluri de încărcare, păstrând peste 80% din capacitatea inițială pe parcursul a patru ani de utilizare.

De asemenea, OnePlus Nord 4 dispune de instrumente AI pentru productivitate, precum AI Speak și AI Summary, care permit utilizatorilor să partajeze informații din diverse site-uri web și aplicații. AI Writer poate compune un mesaj lung pe baza unor solicitări scurte, permițându-le utilizatorilor să se întoarcă rapid la sarcinile importante. OnePlus Nord 4 include și funcția Rezumatul înregistrării AI, care transformă o oră de înregistrare a unei întâlniri într-un scurt rezumat scris în doar câteva secunde și oferă transcriere rapidă.

În suita AI sunt incluse și funcții pentru editarea fotografiilor, care vor lucra cu camerele telefonului. Oneplus Nord este dotat cu un senzor principal de 50 MP de la Sony, un senzor ultrawide de 8 MP, precum și o cameră selfie Sony de 16 MP.

OnePlus Nord 4 va fi disponibil cu 16 GB RAM și 512 GB spațiu de stocare în Romania, în primă fază, în două culori: Obsidian Midnight și Oasis Green. Vânzările OnePlus Nord 4 vor începe din 8 august, iar precomenzile vor începe din 16 iulie. Telefonul va fi disponibil la prețul de 2.999 de lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult