OnePlus a anunțat oficial modelul Nord 3, un telefon care pare să reprezinte un upgrade major de performanță față de modelul Nord 2T de anul trecut. Nu doar că OnePlus Nord 3 are un procesor mai performant, dar vine și cu o baterie mai mare, dar și un ecran semnificativ îmbunătățit. Rezultatul este un telefon mai apropiat de un „flagship killer” decât de un mid-range, așa cum am văzut în anii trecuți.
Noul telefon vine cu un ecran mare, de 6,74” cu rezoluție mare: 2.772 x 1.240 pixeli. Practic, este la jumătate de drum între Full HD+ și QHD+, ceva ce am mai văzut pe telefoane de la producători precum Apple, Huawei sau Honor. Desigur, ecranul este bazat pe tehnologia OLED, are refresh rate la 120 Hz, culori pe 10 biți (compatibile cu HDR10+) și beneficiază de răspuns la atingere la 1.000 Hz. Mai mult, acest ecran este unul de tip LTPO, dar cu refresh rate variabil doar între 40 și 120 Hz. Am văzut ceva similar pe modelele „non-Ultra” de la Samsung din seriile Galaxy S. Ecranul este alăturat și unor difuzoare stereo cu compatibilitate Dolby Atmos.
Și hardware-ul intern a primit upgrade-uri semnificative. De exemplu, chipset-ul Dimensity 1300, folosit pe telefoane de medie, a fost înlocuit cu Dimensity 9000, un procesor din clasa high-end de la MediaTek. Configurațiile disponibile alătură acestui procesor 8 sau 16 GB memorie RAM și 128 sau 256 GB stocare internă.
Unde nu vedem îmbunătățiri majore față de OnePlus Nord 2T este la capitolul cameră foto. Avem un sistem similar cu cel de anul trecut. Camera principală folosește un senzor de 50 megapixeli cu senzor Sony IMX890 și obiectiv cu diafragmă f/1.9 și stabilizare optică. Camera secundară beneficiază de un senzor de 8 megapixeli cu deschidere largă (120 grade) și obiectiv cu diafragmă f/2.3. În cele din urmă, OnePlus a integrat și o cameră macro de 2 megapixeli pe acest model. De altfel, există două blitz-uri pe spate, unul dedicat camerei macră, probabil.
Cu 5.000 mAh și încărcare la 80W, OnePlus Nord 3 promite autonomie de lungă durată și realimentare rapidă atunci când ai nevoie. Compania spune că acumulatorul intern ar trebui să reziste la încărcare zilnică pentru peste 4 ani fără degradarea semnificativă a autonomiei.
Un alt upgrade pentru OnePlus Nord 3 este faptul că telefonul va primi suport software pentru trei ani, când majoritatea concurenților din zona mid-range primesc doar doi. De asemenea, telefonul este construit cu un capac din sticlă pe spate, iar carcasa este rezistentă la apă și praf la standardul IP54. Și încă un upgrade față de modelele Nord din trecut este slider-ul pentru profilurile audio, care se regăsea anterior doar pe flagship-uri OnePlus.
Prețul pornește de la 499 euro, în varianta de bază cu 8GB RAM și 128 GB stocare și ajunge la 449 euri pentru varianta de top, cu 16 GB RAM și 256 GB stocare. Aceasta din urmă este disponibilă la un discount de 50 de euro, urmând să se scumpească la 599 euro pe 31 iulie.
sursa: GSM Arena