OnePlus lucrează la o super-baterie. Ce capacitate surpriză va avea

09.07.2024
OnePlus lucrează la o super-baterie. Ce capacitate surpriză va avea

Digital Chat Station revine cu un nou zvon pe Weibo: compania OnePlus ar lucra la dezvoltarea unei baterii de 7000 mAh pentru viitoarele lor telefoane midrange. OnePlus a demonstrat deja că pot sparge barierele prin introducerea impresionantei 6100 mAh pe modelul Ace 3 Pro. Acestea fiind zise, o baterie de 7000 mAh n-ar fi imposibil de realizat pentru gigantul chinez. Ce ar însemna o asemenea putere pentru un smartphone? Haideți să aflăm.

Tehnologia Glacier

Acum aproximativ o lună, OnePlus și CATL, unul dintre cei mai mari producători de baterii din lume, au încheiat un parteneriat major. Rezultatul? O tehnologie revoluționară denumită Glacier. Conform unui comunicat oficial OnePlus, aceasta oferă „o baterie de înaltă performanță gândită pentru telefoane mobile de înaltă performanță”.

Noua tehnologie a fost gândită să ajute o baterie să nu se mai supraîncălzească în timpul folosirii și nici pe măsură ce începe să se descarce. Astfel, ea va dura mai mult în timp și va asigura o performanță mult îmbunătățită pentru telefoane.

Ce telefoane OnePlus vor fi echipate cu noua super-baterie

Dacă e să ne luăm după zvonul lansat de Digital Chat Station online, s-ar părea că OnePlus va introduce noua baterie doar pe telefoanele de buget. Așadar, flagship-urile companiei vor mai avea de așteptat până ca tehnologia Glacier să le includă și pe ele.

Cum va fi afectat design-ul dispozitivelor OnePlus

Chiar dacă viitoarele telefoane OnePlus midrange vor avea o mega-baterie de 7000 mAh, design-ul și greutatea lor nu vor fi afectate. Asta deoarece bateriile bazate pe tehnologia Glacier sunt făcute din silicon. Acest material permite o densitate mai mare comparativ cu cele care conțin litiu. Cu alte cuvinte: capacitate mai mare într-o baterie de dimensiuni reduse.

Deci fiți fără grijă: următoarele dispozitive OnePlus cu baterii de 7000 mAh nu vor fi nici grele, nici imense. În schimb, vor funcționa impecabil mult mai mult timp decât o fac în prezent.

Sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult