Produsele smartphone care includ şi un al doilea ecran cu tehnologie E-Ink nu reprezintă o noutate, însă nimeni nu s-a încumetat să dezvolte un telefon Android cu display exclusiv E-Ink, din pricina unor limitări evidente ale acestei tehnologii. Spre exemplu, redarea clipurilor video şi orice fel de imagini care includ mişcare este problematică, iar modul de afişare monocrom nu este tocmai prietenos cu aplicaţii uzuale de Android.
Cu toate acestea, ecranele E-Ink au suficiente avantaje cât să nu poată fi ignorate cu totul. Spre exemplu, abilitatea a afişa imagini statice pe orice durată de timp, cu consum zero de energie. Un alt atu apreciat de cunoscători este experienţa la citire apropiată hârtiei tipărite, ecranele E-Ink afişând imagini cu un nivel ridicat de contrast, fără nevoia unei surse de lumină proprie.
Echipat cu un ecran E-Ink de 5.8”, telefonul prototip include totuşi o sursă de lumină frontală cu intensitate variabilă, care să permită folosirea şi pe timp de noapte. Pentru a reduce uzura şi imita cât mai îndeaproape experienţa unui smartphone convenţional, ecranul este acoperit cu sticlă şi include senzor touch de tip capacitiv. Atingând şi partea de redare video, producătorul a inclus trei setări de afişare care prioritizează împrospătarea rapidă a imaginii: Normal, Speed, A2 şi X modes. Niciuna nu oferă imagini perfect cursive, eliminând cu totul efectul de blur, dar promit o experienţă de vizionare oarecum inteligibilă, obţinută cu preţul unui consum de energie mărit.
La interior, găsim o configuraţie neprecizată bazată pe un chipset cu procesor octa-core, pe care rulează o versiune de Android 9 (posibil Android 10, dacă lansarea întârzie suficient de mult).
Pe lista dotărilor intră funcţionalitate dual-SIM, conectivitate Wi-Fi, 4G LTE şi Bluetooth, astfel că în cel mai modest scenariu de folosire utilizatorii vor putea citi cărţile preferate în timp ce ascultă muzică la căştile wireless, folosind un serviciu de streaming accesat prin conexiunea la internet.
Având în vedere particularităţile tehnologiei E-Ink, diagonala de afişare şi luminozitatea ecranului devin irelevante pentru consumul de energie, ONYX E-Ink smartphone putând funcţiona chiar şi mai multe săptămâni, în condiţiile unui regim de utilizare intermitent, cu o versiune de Android bine optimizată pentru folosirea eficientă a bateriei.
Din păcate, preţul şi disponibilitatea în magazine nu sunt cunoscute, detalii exacte urmând să fie comunicate de producător în următoarele săptămâni.