Oppo Find N a atins 1 milion de precomenzi în China, depășind așteptările

10.01.2022
Oppo Find N a atins 1 milion de precomenzi în China, depășind așteptările

Lansat în urmă cu mai puțin de o lună, noul telefon pliabil Oppo Find N a depășit deja 1 milion de precomenzi, cererea foarte mare venită din China punând sub semnul întrebării data de lansare pentru piețele occidentale.

Cel puțin în China, dominația Samsung asupra pieței de telefoane pliabile pare serios amenințată, numărul precomenzilor primite pentru noul rival Oppo Find N epuizând imediat stocurile inițiale pregătite pentru lansare. Confruntat cu o listă de așteptare ce numără deja peste 1 milion de doritori înscriși pentru precomandă, producătorul chinez nu poate face față cererii pentru noul model pliabil.

Aparent, principalul motiv pentru cererea neașteptat de mare ar fi prețul foarte atractiv, echivalent a 1200-1400 dolari în magazinele din China. Spre comparație, rivalul Galaxy Z Fold 3 are un preț de peste 2000 dolari.

oppo find n

Deși nu oferă protecție la apă și are un design ceva mai compact, Oppo Find N evită compromisurile în aspectele care chiar contează, livrând o configurație bazată pe Snapdragon 888, ajutată cu 8 GB sau 12 GB memorie RAM, 256 GB sau 512 GB stocare internă și camere foto performante, chiar dacă nu de nivel flagship. Telefonul folosește sistemul clasic de trei camere cu perspective wide, ultra-wide și zoom 2x. Un capitol la care ar putea întrece Samsung Z Fold3 este autonomia. Acest model are o baterie mai mare (4.500 mAh), cu încărcare mai rapidă, la 33W. Ecranul este livrat de Samsung, fiind un panou de tip LTPO cu refresh rate variabil până la 120 Hz. Camera frontală este plasată într-un decupaj aplicat în colțul din stânga-sus. La partea exterioară, Oppo Find N beneficiază de un ecran cu diagonală de 5,5” și rată de aspect 18:9. Acesta fpșpsețte rezoluție Full HD și refresh rate de 60 Hz, însă este foarte ușor de folosit cu o singură mână și poate fi folosit asemeni unui smartphone obișnuit.

Având în vedere succesul de care se bucură în China, este aproape sigur că vom vedea noul Oppo Find N și în piețele vestice. Din păcate, saturarea capacității de producție cu cererea venită din China va amâna cel mai probabil debutul global.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult