Pentru a face față comenzilor de iPhone 16, partenerii celor de la Apple angajează 50.000 de mii de muncitori suplimentari în China

12.08.2024
Pentru a face față comenzilor de iPhone 16, partenerii celor de la Apple angajează 50.000 de mii de muncitori suplimentari în China
Sursa foto: Tom's Guide

Dacă totul merge conform planurilor, Apple urmează să dezvăluie familia de smartphone-uri iPhone 16 în luna septembrie a acestui an. Mai mult, compania și-a setat un obiectiv din a livra nu mai puțin de 90 de milioane de unități din gama iPhone 16.

Conform publicației BusinessKorea, pentru a îndeplini acest target, partenerii de la Foxconn (compania care fabrică o parte din telefoanele iPhone pentru Apple) au angajat nu mai puțin de 50.000 de lucrători noi în fabrica acestora din Zhengzhou, China.

De obicei, perioada de vârf în ceea ce privește procesul de fabricație a noilor telefoane iPhone începe în luna august a fiecărui an și se sfârșește undeva prin decembrie. În ideea de a angaja forța de muncă suplimentară pentru a asigura cererea de iPhone 16, Foxconn a început să ofere salarii crescute începând cu finalul lunii iulie (până la 25 yuani pe oră – aproximativ 16 lei românești).

De asemenea, producătorul a mărit bonusul de angajare pentru nou-veniții în fabrica din Zhengzhou, de la 6000 de yuani (~3808 lei) la 7500 yuani (~4760 lei), aceasta fiind principalul punct de fabricație a telefoanelor iPhone din întreaga lume.

Apple mizează pe inteligența artificială

Pentru telefoanele din familia iPhone 16, principalul furnizor de panel-uri pentru afișaj vor fi companiile sud-coreene Samsung și LG. Conform anumitor zvonuri, Apple ar fi comandat deja 80 de milioane de panel-uri de afișaj din partea Samsung și 43 de milioane din partea celor de la LG.

Conform analiștilor, cerea pentru iPhone 16 va fi foarte mare, în special datorită noilor funcții AI grupate sub denumirea de Apple Intelligence, care vor fi disponibile însă un pic mai târziu după lansare, odată cu apariția iOS 18.1. Mai mult, Apple Intelligence s-ar putea să lipsească complet de pe telefoanele iPhone 16 comercializate în Uniunea Europeană și China.

După calendarul obișnuit de lansări al celor de la Apple, întreaga familie iPhone 16 ar trebui să beneficieze de un eveniment de lansare în septembrie 2024, toate modelele noi de iPhone urmând să fie disponibile pe piață până la sfârșitul acelei luni sau, cel târziu, în octombrie.

Sursa: GSMArena.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult