Philips Xenium V787 REVIEW

Philips Xenium V787 REVIEW
Experienţa în utilizare, Concluzie

Teste sintetice şi experienţa în utilizare

Motorizat de un chipset cu procesor octa-core, Xenium V787 o obţinut rezultate onorabile în testele de performanţă, însă totuşi mult în urma unor top-uri de gamă ca Galaxy S7 sau HTC One M9, echipate cu chipseturi high-end produse de Qualcomm şi Samsung. Nici performanţele demonstrate în testele de accelerare 3D nu sunt tocmai stelare, nucleul Mali-T720 oferit de chipsetul MediaTek fiind adecvat pentru jocuri de Android mai puţin sofisticate.

Chiar şi aşa, experienţa obţinută cu versiunea de Android 5.1 este în general satisfăcătoare, viteza aplicaţiilor uzuale pentru Android nepunând probleme deosebite.

Ecranul

Bine iluminat şi cu tehnologie IPS, ecranul de 5˝ cu rezoluţie Full HD oferă o bună claritate a imaginii şi unghiuri de vizibilitate excelente. Contrastul şi paleta de culori sunt foarte plăcute, singurul aspect de reproşat fiind tratamentul oleofobic mai puţin eficient împotriva urmelor de amprente. Luminozitatea controlată de senzorul ambiental este reglată la un nivel confortabil în majoritatea situaţiilor şi poate urca suficient cât să nu fim incomodaţi la folosirea în spaţii deschise.

Precisă şi rapidă, interfaţa touch permite inclusiv interacţiunea prin mănuşi (opţiune activată din meniuri), uşurând folosirea telefonului în zilele reci de iarnă.

Compunerea mesajelor nu pune probleme, tastatura răspunzând bine la comenzi şi fără prea multe erori de interpretare.

Sunet

Ajutat cu un difuzor puternic şi microfon cu funcţie de anulare a zgomotului de fundal şi a ecoului, Xenium V787 funcţionează bine în modul speaker, iar tonurile de apel răzbat fără probleme prin buzunare groase. Casca audio atinge şi ea un volum sonor suficient, preluarea apelurilor în mijloacele de transport în comun nepunând probleme.

Un alt aspect demn de menţionat, funcţia de vibraţii este puternică, riscul de a rata un apel important prin folosirea modului vibraţii fiind redus. Totuşi, alte persoane din încăpere ar putea să nu aprecieze vibraţiile amplificate la contactul cu masa de birou.

Apeluri telefonice

Echipat cu două slot-uri pentru cartelă SIM, Philips Xenium V787 poate fi conectat simultan la două reţele de telefonie (una 2G/3G/4G şi alta exclusiv 2G). Telefon din categoria dual-SIM dual stand-by, Xenium V787 poate primi apeluri din oricare reţea, însă odată ce un apel a fost preluat cartela rămasă nefolosită este deconectată, utilizatorul neputând fi contactat din cealaltă reţea decât după încheierea convorbirii aflată în desfăşurare.

Camera foto

Prevăzută blitz LED şi tehnologie PDAF pentru autofocus, camera foto cu rezoluţie 13MP demonstrează performanţe rezonabile în condiţiile unei zile însorite. Din păcate, pozele umbrite prezintă un nivel de zgomot cam ridicat, uşor sesizabil dacă privim imaginea de aproape.

Folosită pentru a fotografia în interiorul încăperilor, cu sau fără ajutorul blitz-ului LED, camera foto obţine instantanee bine expuse, dar cu un nivel al detaliilor sub aşteptări şi cam mult zgomot digital.

Video Test (click pentru download)

Clipurile video filmate la rezoluţie 1080p prezintă o bună calitate a imaginii, obţinută fără a exagera cu dimensiunea fişierelor.

Autonomie

Ajutat cu un acumulator generos de 5000mAh, Xenium V787 a obţinut rezultate peste medie în testele de autonomie, oferind peste 3 zile de mobilitate fără a impune compromisuri în privinţa luminozităţii ecranului şi cu acces permanent la internet prin conexiune 4G sau reţeaua WiFi.

În schimb, gestionarea consumului de energie folosind butonul PowerSave atunci când nu avem nevoie de acces la internet, sau o luminozitate ridicată a ecranului, poate creşte durata bateriei la peste 4 zile.

Preţ şi disponibilitate

Philips Xenium V787 este diponibil în oferta magazinelor din România la preţul de 1200Lei.

Concluzie

Ajutat cu un procesor octa-core, Xenium V787  oferă un nivel de performanţă satisfăcător şi durată mare a bateriei. Ecranul cu rezoluţie 1080p atrage prin luminozitate şi coloritul plăcut, punând în valoare interfaţa aplicată de Philips sistemului Android 5.1. De ajuns pentru folosire ocazională, camera foto de 13MP oferă imagini bine expuse şi culori vii, însă nivelul de zgomot peste medie este uşor sesizabil la o privire mai atentă.

Chiar dacă performanţele nu pot fi comparate unui smartphone de top, Xenium V787 este un telefon pe care te poţi baza de-a lungul întregii zile, fără să urmăreşti în mod constant indicatorul pentru baterie.

 

Părţi pozitive

Performanţe bune
Ecran IPS cu rezoluţie Full HD
Autonomie foarte bună
Dual-SIM
Finisaje rezistente la uzură şi murdărire

Părţi negative

Tratament oleofobic insuficient

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult