Planuri mari la Oppo: telefoane cu Inteligență Artificială accesibile pentru toți și 50 de milioane de utilizatori până la finalul anului

Planuri mari la Oppo: telefoane cu Inteligență Artificială accesibile pentru toți și 50 de milioane de utilizatori până la finalul anului
Foto: Oppo

Planuri mari la Oppo: compania consideră că smartphone-urile vor deveni cele mai importante dispozitive AI personale și și-a asumat misiunea de a aduce Inteligența Artificială la mase prin intermediul acestora.

Oppo s-a angajat să aducă AI în toate liniile sale de produse smartphone și își propune să aibă 50 de milioane de utilizatori la nivel global până la sfârșitul acestui an.

Planuri mari la Oppo, atât intern, cât și în ceea ce privește colaborările. Compania lucrează la tehnologia AI intern, dar a colaborat și cu companii precum Google, Microsoft, MediaTek și altele pentru a oferi o varietate de experiențe. Oppo a depus deja peste 5.000 de brevete legate de AI, aproximativ 70% dintre acestea fiind în domeniul imagisticii AI.

Planuri mari la Oppo: ce își propune să facă în domeniul Inteligenței Artificiale?

În ianuarie, Oppo a devenit prima companie care a implementat un model de limbaj mare (LLM) cu 7 miliarde de parametri pe un smartphone (modelul AndesGPT pe seria Find X7). Acesta a fost responsabil pentru înțelegerea limbajului natural și pentru sarcini precum rezumarea apelurilor telefonice. Compania a lansat deja peste 100 de funcții generative AI pe telefoanele sale în acest an. notează GSMArena.

Focusul pare să fie pe AI-ul generativ, iar acel obiectiv de 50 de milioane de utilizatori se referă la utilizatorii de AI generativ. Funcțiile de acest tip includ utilizări pentru editarea fotografiilor, de exemplu, eliminarea unui obiect dintr-o fotografie și umplerea golului. Oppo spune că un utilizator mediu utilizează această funcție de 15 ori pe zi. AI-ul generativ poate, de asemenea, să ajute la crearea de vizualuri distractive pentru a le împărtăși pe rețelele sociale.

LLM-urile (Modele de Limbaj Mare) vor fi folosite pentru transcrierea rapidă a cuvintelor rostite și pentru traducere în timp real. Oppo își imaginează și utilizări pe dispozitive multiple, unde caracteristicile AI de pe desktop și cele de pe telefon lucrează împreună.

Parteneriatele pe care compania le are cu alți giganți tehnologici

O arhitectură hibridă AI este în curs de dezvoltare, care va folosi atât AI-ul de pe dispozitiv, cât și AI din cloud. Aici intervine Google, seria Reno12 și următorul flagship Find X (care vor fi lansate global în curând) vor folosi modelul Gemini de la Google. În plus, vor avea un AI Toolbox cu funcții AI Writer și AI Recording Summary.

Parteneriatul cu Microsoft se concentrează pe îmbunătățirea conectivității dintre AI-ul de pe desktop și cel de pe telefon și pe oferirea de răspunsuri rapide și precise prin voce și text natural.

Parteneriatul Oppo-MediaTek este mai concentrat pe hardware, cele două companii colaborează la ajustarea cipurilor pentru a îmbunătăți eficiența de stocare și de calcul a viitoarelor telefoane Oppo.

„Credem că sistemul de operare inteligent va fi încorporat cu Agenți AI și va sprijini interacțiunea multimodală, în timp ce serviciile terțe vor fi furnizate într-un mod mai flexibil. Acest lucru va duce la o transformare completă și restructurarea ecosistemului telefoanelor AI”, a declarat Nicole Zhang, Manager General al Produselor AI la Oppo.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ştefan Trepăduș este blogger din 2009, abordând subiecte legate de cultură și de tehnologie. După un an petrecut într-o agenție de social media și doi ani în presa locală, el s-a reîntâlnit cu domeniile mai dragi inimii lui, știința și tehnologia, în cadrul grupului Gândul Media Network. citește mai mult