Plusuri
[+] Facilitatile de player audio-video si camera foto/video, performante.
[+] Autonomie decenta.
[+] Primeste carduri de memorie de 4GB, spatiu destul pentru mii de poze, sute de melodii si ore de video.
[+] Are Bluetooth cu profil stereo (A2DP) si 3G pentru internet de mare viteza si videotelefonie (dispune si de o camera frontala).
Minusuri
[-] Aspect oarecum neconvingator (parere 80% subiectiva).
[-] Cu cateva zeci de grame in minus ar atarna mai „delicat" in buzunar.
Verdict
Daca tie iti place cum arata, preferi telefonul pe post de player, camcorder si aparat foto, nu mai sta pe ganduri. Se descurca minunat.
GSM/3G (850/900/1.800/1.900MHz) / ecran: 2,2 inci, 240×320 pixeli, 16 mil. culori / camera: 3,2MP cu blit / memorie: 20MB – interna, card microSD / comunicatii: GPRS, EDGE, 3G / conectivitati: Bluetooth 2.0 A2DP, USB / autonomie: 360 min/convorbire, 320 ore/standby / facilitati: music si video player, jocuri, speakerphone, reportofon, browser web Opera mini / accesorii standard: casti stereo cu fir si telecomanda, incarcator, cablu USB / dimensiuni: 98,5×48,5×17 mm (111 g)
300 euro (estimativ) – disponibil in curand
Nu sunt fan Nokia. Nu m-a trezit dimineata la ora programata (poate dormeam prea adanc) si il urasc putin pentru asta, dar recunosc: desi specializat pe muzica, Nokia 5610 XpressMusic pozeaza si filmeaza genial.
Design
M-am obisnuit sa fac un tur al redactiei si sa intreb poporul ce parere are despre design de fiecare data cand testez un telefon. Cei care se extaziaza cand vad ceva nou au spus ca le place slide-ul 5610 XM, dar n-au exagerat in a-l lauda. Alti colegi s-au strambat. Este greu si nitel cam gros fata de cele mai multe mobile aparute anul acesta. Partea frontala este neagra si lucioasa, dominata de ecran. Pe spate e tot negru, dar mat. Pe muchii avem o dunga rosie sau albastra (da, mobilul e disponibil in doua variante coloristice). Anumite parti ale carcasei sunt din aluminiu.
Tastele multimedia
Fiind un mobil special conceput ca dispozitiv portabil de entertainment, 5610 dispune de taste dedicate trecerii rapide in modul de music player, radio si foto/video. Pe o muchie avem declansatorul foto/video; se apasa pe jumatate pentru focalizarea automata, apoi pana la capat pentru a obtine fotografia. Pe partea glisanta, aceea cu ecranul, avem o tasta de navigare in meniu cu rol aditional de buton de play/pauza/s.am.d. cand activezi music playerul. In jurul acesteia gasim alte patru butoane ascunse in design, cu diverse functii (optiuni, apelare, revenire la meniul precedent, pornire telefon etc.). Chiar sub display, avem o tasta glisanta cu ajutorul careia comuti telefonul pe functiile de player sau radio FM. Esti mereu tentat sa o utilizezi in alte scopuri si sfarsesti prin a te enerva cand iti „strica" navigarea prin meniu.