Au apărut primele imagini cu telefoanele Xiaomi 14T și 14T Pro. Tot ce se știe despre specificații și prețuri

13.09.2024
Au apărut primele imagini cu telefoanele Xiaomi 14T și 14T Pro. Tot ce se știe despre specificații și prețuri
Sursa foto: Xiaomi 15 Pro

Xiaomi se pregătește să lanseze două noi modele de smartphone-uri care promit să atragă atenția pasionaților de tehnologie. Vorbim despre Xiaomi 14T și 14T Pro, care vor fi prezentate oficial pe 26 septembrie.

Design și culori

Cum era de așteptat, au și apărut primele randări cu noile telefoane de la user-ul MysteryLupin de pe Twitter. Modelul 14T va fi disponibil în patru culori, în timp ce fratele său mai mare, 14T Pro, va veni în trei variante.

Un detaliu care sare imediat în ochi este prezența logo-ului Leica pe carcasa camerei de pe spate. Ambele modele au un design modern, cu margini plate și un modul de cameră dreptunghiular în colțul din stânga sus.

Interesant este că versiunea standard pare să aibă un spate din sticlă mai curbat decât modelul Pro. Camerele sunt aranjate într-un modul dreptunghiular în colțul din stânga sus al spatelui, având trei camere principale și un al patrulea „inel” pentru LED-ul flash.

Deși niciunul dintre modele nu dispune de camera cu zoom periscopic, acest lucru nu este surprinzător: seria T nu a inclus niciodată astfel de camere.

Specificații

Xiaomi 14T are un ecran AMOLED de 6,67 inci, cu o rată de reîmprospătare de 144 Hz și o luminozitate maximă de 4.000 de niți. Sub capotă se află procesorul MediaTek Dimensity 8300-Ultra, 12 GB de RAM și 256 GB spațiu de stocare.

Modelul Pro păstrează multe dintre caracteristicile fratelui său mai mic, dar face un salt la procesorul Dimensity 9300+ și oferă 512 GB de stocare.

Ambele telefoane vor beneficia de certificare IP68 pentru rezistență la apă și praf.

Camere foto

Modelul standard are o cameră principală de 50 de megapixeli cu senzor Sony IMX906, o cameră telefoto de 50 de megapixeli și una ultrawide de 12 megapixeli.

Pentru selfie-uri, avem o cameră frontală de 32 de megapixeli.

Modelul Pro vine cu un senzor principal mai avansat, Light Fusion-900 de 50 de megapixeli, păstrând în rest aceeași configurație ca cel standard.

Cât vor costa?

Conform zvonurilor, varianta standard ar urma să aibă un preț recomandat de 699 de euro, în timp ce varianta Pro ar costa 899 de euro.

Noile Xiaomi 14T si 14T Pro par să țintească direct către competitori precum Samsung Galaxy S24 și Google Pixel 9. Rămâne de văzut dacă le vor surclasa sau nu.

Sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult