Primele imagini cu Xiaomi 15 Ultra dezvăluie o abordare inedită pentru sistemul de camere

25.10.2024
Primele imagini cu Xiaomi 15 Ultra dezvăluie o abordare inedită pentru sistemul de camere
Sursa foto: Shutterstock

În timp ce Xiaomi se pregătește să lanseze noile modele 15 și 15 Pro în această lună, fanii așteaptă cu nerăbdare vedeta seriei: modelul 15 Ultra. Acesta este programat să apară la începutul lui 2025.

Cum era de așteptat, au și apărut informații despre noul model înainte de debutul oficial. Doar că, în acest caz, ele au în comun ceva mult mai intrigant decât specificațiile zvonite.

Design

Primele imagini neoficiale ale lui Xiaomi 15 Ultra, dezvăluite de cunoscutul leaker Yogesh Brar și site-ul Smartprix, arată un dispozitiv disponibil în două variante de culoare: negru și argintiu/alb.

Ce sare în ochi, însă, este modulul circular al camerelor, care prezintă o organizare inedită a celor patru senzori.

Brandul Leica își face simțită prezența în partea stângă superioară a modulului, în timp ce logo-ul Xiaomi este plasat vertical în partea inferioară stângă a telefonului.

Sursa foto: Smartprix

Sistemul foto

Cea mai importantă îmbunătățire o reprezintă camera periscop cu zoom, care folosește un senzor Samsung ISOCELL HP9 de 200 de megapixeli, cu dimensiunea de 1/1.4 inch și zoom optic 4.3x, având o diafragmă f/2.6. Este un salt important față de Xiaomi 14 Ultra.

Sistemul este completat de alte trei camere de 50 de megapixeli fiecare: una principală (cu senzor Sony), o alta ultrawide și o a treia teleobiectiv 2x.

Pentru selfie-uri, dispozitivul va fi echipat cu o cameră frontală de 32 de megapixeli.

Specificații de top

Telefonul nu face compromisuri nici la capitolul hardware, fiind dotat cu un ecran micro quad-curved LTPO de 6.7 inci, cu rezoluție 2K și rată de reîmprospătare de 120Hz.

La interior, noul model va fi alimentat de procesorul Snapdragon 8 Elite, iar sistemul de operare va fi noul HyperOS 2.0, bazat pe Android 15.

Autonomie și încărcare

Bateria generoasă de 6.000mAh promite o autonomie nu bună, ci foarte bună. Ea este susținută de tehnologii de încărcare rapidă de 90W prin cablu și 80W wireless.

Lansare și disponibilitate

Deși nu mai este mult până când Xiaomi 15 și 15 Pro vor debuta, fanii mărcii vor trebui să aștepte până în februarie 2025 pentru modelul Ultra.

Acesta va fi disponibil în mai multe configurații de memorie, mergând până la 16GB RAM și 1TB stocare internă. Totuși, nu va exista posibilitatea de extindere prin card microSD.

Oare aranjamentul neobișnuit al camerelor va fi pe placul utilizatorilor sau va genera controverse? Numai timpul ne va spune.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult