Primele teste cu Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4? Din rezultate, își zdrobește predecesorii

07.08.2024
Primele teste cu Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4? Din rezultate, își zdrobește predecesorii
Foto: Qualcomm

Noul cip Snapdragon 8 Gen 4 de la Qualcomm ar trebui să fie lansat în luna octombrie a acestui an, zvonurile indicând faptul că noul procesor ar urma să fie folosit, pentru prima oară, de seria de smartphone-uri Xiaomi 15, dar și că noul SoC (system-on-a-chip) de la Qualcomm va beneficia de un GPU (cip video) mult mai performant.

Iar, în mijlocul acestor zvonuri, acum avem, grație unei postări pe rețeaua de socializare chineză Weibo, rezultatele din Geekbench a ceea ce pare să fie un dispozitiv motorizat de Snapdragon 8 Gen 4. Device-ul a obținut 8840 de puncte în procesul de testare multi-core și 2884 în testele single core. Deși nu a fost testată componenta GPU, dacă se dovedește a fi autentic, acest test indică sporuri de performanță considerabile față de platforma Snapdragon 8 Gen 3: aproape 30% pentru scenariile de utilizare multi-core și până la 35% în cele single core.

Snapdragon 8 Gen 4
Foto: Weibo.com

Etalonul pentru aceste comparații a fost telefonul Xiaomi 14, echipat cu Snapdragon 8 Gen 3, care obține 6810 de puncte în testele multi-core din Geekbench, respectiv 2125 de puncte în cele single core.

Având în vedere că vorbim despre un test atât de timpuriu, este foarte posibil ca dispozitivul testat în Geekbench să includă o versiune preliminară de Snapdragon 8 Gen 4, iar variantele finale ale cipului Qualcomm să ofere performanța chiar și mai ridicată.

Zvonurile afirmă că, pentru acest cip, Qualcomm ar folosi arhitectura proprie Nuvia pentru CPU, cu 2 nuclee de performanță, tactate la nu mai puțin de 4,09 GHz, și 6 nuclee eficiente, tactate la 2,78 GHz. GPU-ul inclus în Snapdragon 8 Gen 4 ar fi un Adreno 830, întreaga platformă fiind bazată pe procesul de fabricație în 3nm al TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company).

Sursa: GSMArena.com / Weibo.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult