Primul telefon flip de la Xiaomi, Mix Flip, vine și în Europa la un preț competitiv

19.08.2024
Primul telefon flip de la Xiaomi, Mix Flip, vine și în Europa la un preț competitiv
Sursa foto: Xiaomi

Xiaomi a intrat recent în competiția telefoanelor pliabile compacte prin lansarea primului său model tip clamshell, Mix Flip. Noul model a debutat inițial în China luna trecută împreună cu Mix Fold 4.

Deși la evenimentul de lansare internațională oficialii nu au oferit informații clare despre disponibilitatea globală a telefonului, astăzi avem confirmarea că acesta va ajunge inclusiv în Europa.

Mix Flip în Europa: Disponibilitate și preț

Un manager regional al companiei chineze a confirmat recent că noul dispozitiv va fi disponibil în cinci piețe din Europa Centrală și de Est.

Un zvonac de pe Twitter afirmă că prețul acestuia va fi de aproximativ 1.300 de euro la retailer-ii din anumite țări europene care se pare că-l au deja în stoc.

Specificații tehnice de top

Telefonul are un chipset de ultimă generație, Snapdragon 8 Gen 3. Dacă ecranul exterior are 4 inci, cel pliabil de la interior este un OLED de 6,86 inci. Luminozitatea maximă pe care o atinge este de 3000 de niți, de-a dreptul impresionantă. Rata de reîmprospătare este de până la 120 Hz.

Pe partea din spate, noul model se remarcă printr-o configurație duală de camere de 50 MP, ambele dezvoltate în colaborare cu Leica. Camera principală este echipată cu PDAF și OIS, în timp ce a doua cameră telefoto oferă zoom optic 2x și, din nou, PDAF.

Design și funcționalități

În ceea ce privește designul, telefonul are un cadru plat, fără colțuri ascuțite. Cei care l-au putut folosi deja au lăudat balamaua din dotare, ce permite deschiderea la orice unghi între 45 și 135 de grade. Ea se închide complet la 180 de grade fără nicio distanță între cele două jumătăți ale telefonului.

Telefonul vine cu trei combinații de memorie, deși nu știm deocamdată care dintre acestea va fi disponibilă pe piața europeană. Imaginile deja apărute pe internet arată un model cu 12 GB RAM și 512 GB stocare internă. În ceea ce privește culorile, se pare că versiunea internațională va fi disponibilă doar pe negru, în timp ce utilizatorii din China se pot alege și variantele pe mov și alb.

Un competitor serios pentru Samsung

Dacă prețul vehiculat de 1.299 de euro se confirmă, Xiaomi Mix Flip ar putea fi un competitor serios pentru Galaxy Z Flip 6. Mai rămâne de aflat și data lansării.

Sursa: Android Headlines

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult