Qualcomm prezintă cipul Snapdragon 6 Gen 3, dedicat dispozitivelor mid-range

02.09.2024
Qualcomm prezintă cipul Snapdragon 6 Gen 3, dedicat dispozitivelor mid-range
Foto: Qualcomm

După modelele Snapdragon 8 Gen 4 și Snapdragon 4s Gen 2, menite să acopere segmentele flagship, respectiv low-end ale pieței de dispozitive mobile, producătorul Qualcomm anunță un nou model de cip Snapdragon, de această dată mid-range. Este vorba despre Snapdragon 6 Gen 3, descris oficial de compania americană drept succesorul direct al Snapdragon 6 Gen 1. Este curios că un SD 6 Gen 2 nu a existat niciodată.

Foarte asemănător cu Snapdragon 7s Gen 2

Astfel, conform descrierii oficiale a noului SoC (system-on-a-chip), Snapdragon 6 Gen 3 va beneficia de performanță AI îmbunătățită pentru sarcini precum eliminarea zgomotului de fond din timpul convorbirilor audio. De altfel, noul cip este destul de asemănător cu Snapdragon 7s Gen 2, procesor utilizat de Motorola Edge 50 Fusion, spre exemplu, cu câteva downgrade-uri însă în ceea ce privește componentele CPU și video.

Qualcomm Snapdragon 6 Gen 3 include o configurație CPU cu opt nuclee: patru nuclee Cortex-A78 tactate la 2,4 GHz și patru nuclee Cortex-A55 tactate la 1,8 GHz, asemănătoare cu ceea ce întâlneam la SD 7s Gen 2 (acolo însă nucleele eficiente energetic rulau la 1,95 GHz). O altă diferență sesizabilă este că noul SD 6 Gen 3 suportă afișaje Full HD+ cu o rată de refresh de numai 120 Hz, față de 144 Hz la Snapdragon 7s Gen 2.

Pentru acest cip Qualcomm utilizează o soluție GPU Adreno 710, iar memoria RAM poate fi atât de tip LPDDR4X, cât și LPDDR5. În privința stocării, SD 6 Gen 3 poate gestiona cel mult formatul UFS 3.1, iar conectivitatea este asigurată de suportul pentru standardele Bluetooth 5.2 și Wi-Fi 6E.

Qualcomm Snapdragon 6 Gen 3
Foto: GSM Arena

În ceea ce privește camerele, Qualcomm Snapdragon 6 Gen 3 va putea gestiona un singur senzor de 48 MP pentru înregistrare continua, sau doi senzori de 32 MP și 16 MP. Pentru realizarea de fotografii, SD 6 Gen 3 va oferi suport pentru senzori de până la 200 MP.

Rămâne de văzut ce producători vor implementa noua soluție Qualcomm Snapdragon 6 Gen 3 în produsele lor.

Sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult