Telefonul care ar trebui să îl folosească se numeşte Hydrogen One şi este disponibil la precomandă pentru 1195 dolari.
În timp ce dispozitivul finalizat se cam lasă aşteptat, producătorul RED a oferit prima demonstraţie cu ecranul dezvoltat în parteneriat cu specialiştii în sisteme optice ai companiei Leica.
Potrivit descrierilor furnizate pe cale neoficială, tehnologia funcţionează în virtutea fenomenului de difracţie a luminii, cu ajutorul unui filtru ce integrează nano-structuri. Adăugat unui ecran LCD obişnuit, acesta permite afişarea de imagini stereoscopice care îşi modifică aspectul în funcţie de unghiul din care privim, iar asta fără a degrada semnificativ calitatea imaginii la vizionarea imaginilor 2D obişnuite.
Descris drept impresionant, dar nu chiar perfect, ecranul modificat poate reda efecte de profunzime, obiectele din imagine părând să plutească deasupra celor aflate în plan îndepărtat. Imaginile cu aspect 3D pot fi urmărite fără ochelari speciali, însă mai sunt de rezolvat unele probleme cu fluiditatea mişcărilor şi suprapunerea perspectivelor de vizionare.
#LIGHTFIELD classic #videogames at #DisplayWeek17. Thanks @LeiaInc pic.twitter.com/jLxOGqiH93
— FoVI3D (@3D_FoVi) May 25, 2017
Având în vedere eşecul usturător de care s-au lovit produse ca HTC EVO 3D şi alte dispozitive cu ecran 3D lansate de-a lungul anilor, iniţiativa celor de la RED cu proiectul Hydrogen One este pe cât de îndrăzneaţă, pe atât de riscantă. Dar poate că tehnologia a mai evoluat între timp, noua implementare având mai puţine dezavantaje decât soluţiile experimentate acum câţiva ani.