Samsung anunță Galaxy Z Fold Special Edition: Design mai subțire și cameră de 200 MP

21.10.2024
Samsung anunță Galaxy Z Fold Special Edition: Design mai subțire și cameră de 200 MP
Sursa foto: Samsung

Samsung a anunțat oficial lansarea Galaxy Z Fold Special Edition, noul lor telefon pliabil ce promite îmbunătățiri și un design mai subțire față de modelul Z Fold6 lansat acum câteva luni împreună cu Z Flip6.

Un design mai subțire

Noul dispozitiv al gigantului sud-coreean iese din mulțime printr-un design subțire și elegant. Modelul este cu 1,5 mm mai subțire și cu 3 grame mai ușor decât predecesorul, adică are o grosime de 10,6 mm și o greutate de numai 236 de grame.

Aspectul exterior a fost și el modificat substanțial. Acum, partea din spate are un model în dungi care iese în evidență și este realizată din materiale premium, ca sticla și metalul.

Sursa foto: Samsung

Camera a fost și ea reproiectată, având acum o formă mai rectangulară, în contrast cu designul oval de pe celelalte versiuni.

Restul senzorilor rămân identici cu cei de pe Galaxy Z Fold6.

Singura culoare disponibilă, pentru moment, va fi Black Shadow.

Ecrane mai mari

Cea mai importantă îmbunătățire în ce-l privește pe Galaxy Z Fold Special Edition este mărimea ecranelor. Cel exterior este de 6,5 inci. Ecranul principal are 8 inci atunci când este desfășurat.

Performanță de top

Telefonul are procesorul Snapdragon 8 Gen 3 la bord și 16 GB de RAM. Spre comparație, modelul standard are doar 12 GB.

Samsung a optat pentru un singur model de stocare de 512 GB pentru acest nou model.

Sursa foto: Samsung

Pe partea de camere, dispozitivul are acum un senzor principal de 200 de megapixeli în loc de cei 50 de megapixeli.

Disponibilitate și preț

Noul telefon a fost prezentat în Coreea de Sud, deci va fi disponibil, cel puțin momentan, doar acolo, însă nu este exclus să apară și pe piețele europene.

Precomenzile vor începe săptămâna aceasta, pe 25 octombrie. Prețul va fi echivalentul a 9,340 de lei.

Galaxy Z Fold Special Edition promite să fie un telefon pliabil de excepție, cu o combinație de hardware puternic, un design elegant și funcții avansate, care îl vor face atractiv pentru utilizatorii din Coreea de Sud și, probabil, din întreaga lume, dacă va fi lansat și pe alte piețe.

Sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult