Samsung ar putea renunța la Exynos în favoarea Snapdragon pentru seria Galaxy S25

02.09.2024
Samsung ar putea renunța la Exynos în favoarea Snapdragon pentru seria Galaxy S25
Sursa foto: FAJAR

Lansarea seriei Galaxy S25 este la doar patru luni distanță. Până atunci, toată lumea este curioasă cu privire la tipul de procesor pe care următorul telefon flagship al Samsung îl va folosi.

În mod tradițional, compania a optat, în funcție de piața țintă, pentru o abordare mixtă, utilizând atât cipuri Exynos dezvoltate intern, cât și procesoare Snapdragon de la Qualcomm.

Posibila renunțare la Exynos pentru Galaxy S25

Potrivit unui raport recent publicat de un cunoscut ziar din Coreea de Sud, gigantul tech ar putea renunța la variantele Exynos în favoarea unui model exclusiv Snapdragon pentru întreaga serie Galaxy S25.

Această decizie ar reprezenta o schimbare semnificativă față de strategia din 2024, când Galaxy S24 și Galaxy S24+ au fost echipate cu Exynos 2400 în majoritatea țărilor, în timp ce Galaxy S24 Ultra folosește exclusiv Snapdragon 8 Gen 4.

Motivația din spatele deciziei

Aparent, Samsung dorește să elimine orice dubiu legat de performanțele flagship-urilor din gama Galaxy, optând doar pentru „cele mai performante componente”. Noul procesor este așteptat să aducă îmbunătățiri semnificative, de peste 30%, în ceea ce privește performanțele GPU-ului și ale inteligenței artificiale.

Acest lucru este crucial în contextul în care rivalii de la Apple pregătesc lansarea iPhone 16, primul smartphone al companiei axat preponderent pe funcționalități și performanțe AI.

Strategia în negocierea prețurilor

În spatele acestei decizii se află și o componentă strategică. Samsung utilizează în unele modele high-end procesoare Exynos dezvoltate intern pentru a-și negocia mai bine prețurile cu Qualcomm, cei doi rivali căutând să obțină cele mai mari comenzi.

Acestea sunt de obicei în zeci de milioane de unități. Astfel, ei încearcă să-și ofere cipurile la cel mai mic preț posibil către divizia de smartphone-uri a Samsung.

Focusul pe Exynos 2500 pentru modelele pliabile

Divizia de semiconductori a companiei se va concentra pe îmbunătățirea performanței și stabilității procesorului Exynos 2500, care ar putea echipa modelele pliabile Galaxy Z Flip 7 și Galaxy Z Fold 7 din a doua jumătate a anului viitor.

Deși detaliile despre noua serie Galaxy S25 sunt încă fragmentare, utilizarea exclusivă a procesoarelor Snapdragon 8 Gen 4 ar putea fi o mișcare destinată să asigure performanțe superioare și să răspundă concurenței acerbe din piața smartphone-urilor, în special în domeniul inteligenței artificiale.

Sursa: Neowin

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult