Samsung ar urma să renunțe la una dintre camere pentru modelul Galaxy S25 Ultra. Ce alte modificări sunt pregătite

14.05.2024
Samsung ar urma să renunțe la una dintre camere pentru modelul Galaxy S25 Ultra. Ce alte modificări sunt pregătite

Chiar dacă ne aflăm la o distanță destul de mare de viitoarea lansare a seriei Galaxy S25 de la Samsung, apar primele zvonuri legate de viitorul flagship al companiei sud-coreene: Samsung Galaxy S25 Ultra. Conform unui leak publicat pe platforma X (fostul Twitter), S25 Ultra nu va mai include patru camere pe partea din spate a telefonului, ci numai trei.

“Victima” ar fi camera telephoto cu senzor de 10 MP, capabil de zoom optic 3x. În schimb, Samsung consideră ca senzorul principal de 200 MP ar fi mai potrivit pentru a realiza fotografiile cu zoom 3x, probabil prin procedura de crop de la o rezoluție mai mare.

Mai mult, această cameră principală ar urma să beneficieze de un senzor de aceeași mărime și cu aceeași rezoluție precum cel de pe S24 Ultra, dar cu abilitatea de a captura mai multă lumină. Imaginile rezultate ar urma să primească și post-procesare suplimentară, pentru rezultate finale și mai impresionante. În schimb, senzorul ultra-wide, cel puțin în fazele de prototip ale viitorului terminal Samsung, nu a fost schimbat, fiind aceleași de pe S24 Ultra.

În schimb, Samsung ar experimenta cu camera telephoto de tip periscop, fiind testată opțiunea de zoom variabil cu două preset-uri prestabilite: zoom optic între 4x și 5x, respectiv zoom optic între 6x și 7x. Deși se pare că producătorul sud-coreean nu s-a decis în privința valorilor asociate acestor preset-uri, ar fi hotărât să ofere două astfel de poziții.

Rămâne de văzut dacă aceste zvonuri se vor adeveri. Până atunci însă, seria Galaxy S24 se bucură de succes, ajutându-i pe cei de la Samsung să-și crească cota de piață în Statele Unite ale Americii, teritoriu ce favorizează încă soluțiile iPhone ale principalului concurent, Apple.

Sursa: Sperandio4Tech Twitter / X

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult