Samsung dă startul unei noi generaţii de chipseturi SoC pentru smartphone şi tablete

17.10.2016
Samsung dă startul unei noi generaţii de chipseturi SoC pentru smartphone şi tablete

Samsung a anunţat începerea producţiei de masă pentru următoarea generaţie de chipseturi SoC, folosind procesul de fabricaţie pe 10 nm şi tranzistori 3D cu tehnologie FinFET.

Îmbunătăţind eficienţa procesului de fabricaţie pe 14 nm folosit cu actuala generaţie de microprocesoare, tehnologia folosită în premieră pentru producţie de masă în fabricile companiei sud-coreene are menirea de a creşte performanţa şi eficienţa energetică pentru viitoarele generaţii de gadgeturi, lăsând loc pentru o şi mai bună miniaturizare şi introducerea de funcţii noi.

Primul proces de fabricaţie cu tehnologie FinFET pe 10 nm aplicabil la producţia de masă demonstrează statutul de lider la companiei noastre în sfera tehnologiilor avansate de fabricaţie”, declară Jong Shik Yoon, vicepreşedinde executiv şi lider al diviziei Foundry Business din cadrul Samsung Electronics. „Vom continua eforturile pentru dezvoltarea de tehnologii inovatoare vizând scalarea microprocesoarelor, oferind soluţii diferenţiate complete pentru clienţii noştri”.

Procesul de fabricaţie 10 nm FinFET (10LPE) introduce un nou tip de tranzistor cu structură 3D, mai avansată decât cea folosită cu procesul de fabricaţie pe 14 nm. Rezultatul este îmbunătăţirea cu 30 % a eficienţei din punct de vedere al spaţiului ocupat pe pastila de siliciu, soluţia oferind cu 27% mai multă performanţă şi un consum de energie cu 40% mai mic.

Potrivit companiei, primele dispozitive echipate cu procesoare SoC pe 10 nm vor fi disponibile la începutul anului 2017, urmând ca o versiune cu performanţe îmbunătăţite a procesului de fabricaţie pe 10 nm (10LPF) să fie disponibilă după jumătatea anului viitor.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult