Se pare că nu doar Apple este vizat de procese acuzând calitatea îndoielnică a telefoanelor iPhone, Samsung înfruntând pretenții similare din partea posesorilor de telefoane Galaxy S20.
Aparent, nemulțumirile țin de protejarea insuficientă a modului camerei foto, sticla minerală aplicată peste camera foto principală având tendința de a se fisura sau sparge pe de-a-ntregul fără implicarea unui factor extern (ex. lovirea telefonului). Deși problema nu este atât de răspândită încât să aflăm de aceste experiențe neplăcute prin canalele convenționale de știri, incidentele ar fi totuși suficient de numeroase cât să justifice un anunț oficial din partea Samsung și soluționarea prin remedierea gratuită a defectelor semnalate. Doar că producătorul sud-coreean ar fi încercat să mușamalizeze situația apărută, cu încălcarea legilor care veghează asupra protejării intereselor consumatorilor.
Potrivit firmei de avocatură Hagens Berman, acțiunea judecătorească deschisă împotriva Samsung cuprinde acuzații de fraudă, încălcări ale contractului de garanție, respectiv încălcări multiple ale legilor pentru protecția consumatorilor.
Primele informații despre probleme cu spargerea spontană a sticlei minerală aplicată pe modulul camerei foto principale au apărut la scurt timp după lansarea familiei de telefoane Galaxy S20. Majoritatea incidentelor raportate au ca element distinctiv spargerea sticlei minerale fără implicarea unui factor extern, chiar dacă telefonul se află într-o carcasă de protecție și este teoretic bine protejat.
Confruntat cu acuzațiile aduse pe cale oficială, un reprezentant Samsung Care a oferit și prima explicație concretă privind natura incidentului. Potrivit acestuia, problemele ar fi cauzate de ”acumularea de presiune sub panoul din sticlă și nu gestul consumatorilor de a lovi telefonul de un corp dur”. Deși, prin declarația oferită de Samsung confirmă de facto existența unui defect de fabricație la telefoanele Galaxy S20, producătorul ezită însă în anunțarea unei campanii de reparații gratuite, solicitând utilizatorilor ghinioniști sume între 100 și 400 dolari pentru remedierea defectului manifestat în mod spontan.