Seria de telefoane Samsung Galaxy S20 urmează să ajungă în magazinele autohtone săptămâna viitoare, aşa că ne-am bucurat să punem mâna pe modelul Galaxy S20+ înainte de lansarea oficială. Iată ce impresii ne-a lăsat la o primă privire telefonul „de medie” din noua gamă high-end de la Samsung. Vorbim despre un model la fel de performant din punct de vedere al puterii de calcul precum varianta de top, cu câteva diferenţe, în special la nivelul camerei foto.
Încă din primul moment în care am scos din cutie Galaxy S20+, acesta nu a reuşit să impresioneze prin design, asemeni dispozitivelor din generaţiile precedente. Combinaţia de culoare gri şi a modulului de cameră dreptunghiular, fără alte elemente decorative pe partea din spate, rezultă într-un telefon mai degrabă „obişnuit”, decât un adevărat flagship care să atragă atenţia. Nici faptul că modelele mid-range A51 şi A71, cât şi variantele Galaxy S10 şi Note10 Lite au un design similar nu ajută noua generaţie de telefoane Samsung.
Când vine vorba însă de capabilităţi şi funcţii noi, nu pot spune că m-a dezamăgit. Vorbim totuşi despre un dispozitiv echipat cu un ecran de 6,7” cu rată de împrospătare la 120 Hz (care din păcate nu este configurată din fabrică), cu acumulator de 4.500 mAh, ceva ce rar întâlnim pe telefoane de top, cât şi cu o cameră capabilă să filmeze în rezoluţie 8K.
Totuşi, la capitolul filmare 8K, parcă tehnologia mobilă nu este încă pregătită. Filmarea este limitată la 24 de cadre pe secundă, iar stabilizarea şi posibilitatea de a urmări subiectul cu focalizarea nu sunt utilizabile în acest mod de filmare. De asemenea, pentru că procesorul abia poate ţine pasul cu cantitatea de date procesată, apare un efect de „jeleu” în timpul filmării atunci când mişti camera. Din fericire, modurile de filmare la 1080p şi 4K încă există şi sunt foarte „utilizabile”.
De altfel, aceste moduri de filmare sunt disponibile şi cu camerele wide şi ultra-wide, în timp ce filmarea 8K este disponibilă doar pe camera cu zoom de 64 megapixeli, aceasta fiind singura care are rezoluţia necesară pentru a permite această capabilitate. Din acest motiv, filmările la 8K au o deschidere mult mai mică a cadrului.
În următoarele câteva zile voi testa Galaxy S20 pe îndelete şi voi reveni cu un review complet, în care voi prezenta atât aspectele pozitive cât şi cele câteva aspecte negative pe care sigur le vom găsi la acest telefon. Din fericire, Samsung are destul de multă experienţă în dezvoltarea de smartphone-uri de top încât nu ne aşteptăm la minusuri cu adevărat problematice, ci mai degrabă la mici inconveniente peste care poţi trece uşor.