Galaxy S7 este primul smartphone Samsung care se livrează cu Android 6.0 Marshmallow pre-instalat. Acesta vine la pachet şi cu o nouă variantă a interfeţei TouchWiz, care însă nu s-a schimbat atât de mult. Deşi fiecare element în parte a fost retuşat într-un fel sau altul, majoritatea oferă aceleaşi funcţii ca până acum.
Pictogramele Samsung sunt acum mult mai rotunjite la margini, un aspect schimbat încă de la generaţia Note 5/S6 edge+, în timp ce culorile meniurilor au fost schimbate complet. Clasicul „bleu” al interfeţei TouchWiz a fost schimbat, meniurile fiind acum predomninant albe. Desigur, cei care vor să îşi personalizeze experienţa de utilizare, pot apela la teme.
Sunt puţine de zis despre software-ul lui Galaxy S7, întrucât majoritatea noutăţilor sunt ascunse în spate, fiind noi funcţii ale lui Android Marshmallow. Funcţia Doze ar trebui să asigure o atutonomie îmbunătăţită, lucru care este evident, însă nu este clar dacă este rezultatul unei arhitecturi hardware mai eficiente şi a unei baterii mai mari, sau dacă este meritul software-ului de la Google.
Un lucru este de apreciat însă: Samsung pare să mai fi scos din bloatware-ul proprietar. Deşi în continuare găsim multe aplicaţii „Samsung Apps” preinstalate, de data aceasta par să fie mai puţine. Probabil şi faptul că aplicaţiile au fost grupate în foldere precum „Samsung”, „Google” şi „Microsoft”, dă impresia unui design mai aerisit. Cu toate acestea, avem pentru prima dată de a face cu un app drawer pe o singură pagină în momentul pornirii telefonului.
Samsung nu pare să folosească un senzor nou de amprentă, însă performanţa acestuia a fost îmbunătăţită semnificativ. Acest lucru se datorează suprafeţei extinse a butonului Home, care poate oferi acum o citire a amprentei mai precisă. Acest lucru poziţionează Galaxy S7 pe primul loc la recunoaşterea amprentei dintre toate smartphone-urile testate de go4it. Dacă alte modele greşeau într-un caz din 3-4 , senzorul de amprentă de pe Galaxy S7 recunoaşte amprenta în 9 din 10 cazuri, poate chiar mai des.
Samsung ne-a obişnuit cu camere foto excelente, senzorul ISOCELL de pe Galaxy S5 fiind atât de bun încât compania nu a simţit nevoia de a-l înlocui nici atunci când a lansat Galaxy S6. Pentru Galaxy S7 însă, coreenii de la Samsung au introdus un nou senzor foto numit BRITECELL. Acesta este fizic mai mic, oferă o rezoluţie uşor scăzută, de „numai” 12 megapixeli, însă realizează fotografii mult mai clare în condiţii de iluminare slabă. De asemenea, Samsung laudă tehnologia Dual Pixel, folosită pentru focalizare, fiecare pixel în parte beneficiind de două fotodiode pentru a asigura claritate sporită a imaginilor într-un timp cât mai scurt. Practic, fiecare pixel poate fi folosit pentru focalizare prin detecţie de fază, lucru nemaiîntâlnit pe un smartphone până în prezent.
Deşi Galaxy S7 pierde 4 megapixeli faţă de generaţia precedentă, acesta câştigă imagini mai bine focalizate, cu mai puţin zgomot în condiţii de iluminare slabă şi oferă rezultate mai bune folosind profilul automat din aplicaţia implicită. Rezultatele nu sunt cu mult mai bune faţă de cele posibile pe Galaxy S6 sau pe alte smartphone-uri concurente cu capabilităţi similare, însă este posibil ca noul Galaxy S7 să ofere ceva ce nu mulţi producători de smartphone-uri pot garanta: o cameră care rareori dă greş.
Samsung Galaxy S7 este în acest moment fără doar şi poate cel mai bun smartphone cu Android de pe piaţă. Această afirmaţie nu ia în calcul şi „frate” mai mare Galaxy S7 edge, care oferă specificaţii similare, diferenţele fiind dimensiunile şi ecranul curbat pe partea din faţă. Performanţa de top este completată de designul excelent, chiar dacă nu foarte original. Galaxy S7 este o evoluţie firească a lui S6 şi reprezintă un pas important către perfecţiunea pe care Samsung pare să o urmărească. Dacă aveţi bugetul necesar pentru un smartphone de top, nu aveţi cum să daţi greş cu Galaxy S7 în acest moment.
Design excelent
Performanţă de top
Cameră foto foarte bună
Senzor de amprentă eficient
Autonomia putea fi mai bună
Sticla de pe spate evidenţiază amprentele