Samsung pare să continue să limiteze performanța dispozitivelor sale de top, în ciuda faptului că în trecut, compania a mai fost acuzată de astfel de practici. De altfel, Samsung și Apple au primit amenzi pentru limitarea performanței, în timp ce OnePlus a primit critici din partea utilizatorilor pentru ceva similar anul trecut pe OnePlus 9 Pro. Se pare că nici seria Galaxy S22 nu este ferită de aceste limitări, iar pe noul OneUI 4 este și mai greu să scapi de ele.
Utilizatori independenți ai smartphone-urilor Galaxy S22 au descoperit că serviciul numit Game Optimizing Service (GOS) este responsabil nu doar pentru îmbunătățirea performanței în jocuri, ci și pentru limitarea performanței telefonului în alte aplicații, indiferent dacă rulează sau nu jocuri. Conform utilizatorului de Twitter GaryeonHan, GOS include o listă de peste 10.000 de aplicații, în care telefoanele nu pot folosi întreaga putere de procesare.
Samsung created an app called GOS and used the app to limit game performance, making the gaming experience worse. However, according to what the Korean community found out today, Samsung confirmed that it has put performance limits on more than 10,000 apps… pic.twitter.com/U58AreZZoo
— 한가련 (@GaryeonHan) March 2, 2022
Aplicații precum YouTube Vanced, Strava, foodpanda, Microsoft Office, LinkedIn sau Zoom sunt limitate în performanță, probabil pentru a oferi autonomie mai mare în utilizare. Totuși, software-ul Samsung nu menționează că acestea beneficiază de performanță limitată, iar unii utilizatori și-ar dori să aibă la dispoziție întreaga performanță a telefonului.
Este interesant însă că performanța este afectată inclusiv în anumite jocuri video, precum Genshin Impact, limitând rezoluția afișată și puterea procesorului în timpul jocului. Utilizatorii s-ar fi așteptat ca un serviciu de optimizare pentru o experiență de gaming mai bună să ridice performanța în jocuri, nu să o scadă.
În timp ce performanța nu este limitată în aplicații de testare a performanței, precum 3DMark sau GeekBench, modificarea fișierelor aplicațiilor pentru a fi identificate asemeni unor jocuri în sistemul de operare Android dezvăluie o diferență majoră de performanță între versiunea nelimitată și cea „optimizată”.
Astfel, deși utilizatorii plătesc pentru noile procesoare Snapdragon 8 Gen 1 sau Exynos 2200, acestea nu vor oferi obligatoriu o performanță îmbunătățită, chiar dacă capabilitățile lor sunt mai mari, iar sistemul de răcire mai eficient. De altfel, utilizatorii care au testat alte modele Samsung în trecut spun că pe noile modele, limitarea performanței este chiar mai agresivă pe cele mai noi.
Zvonurile spun că odată ce aceste informații au ajuns pe internet, Samsung a început să investigheze aceste rapoarte și că ar putea să ofere un răspuns oficial în curând.
sursa: Phone Arena