Samsung M8800 Pixon, o bijuterie de telefon

31.10.2008
Samsung M8800 Pixon, o bijuterie de telefon
Baterie, verdict

Autonomie

3 zile m-a ţinut bateria lui Samsung M8800 Pixon pe parcursul testului. În acest timp a făcut faţă la câteva zeci de minute de convorbiri şi multă "butonare" (meniuri, fotografii, MP3 etc.). Nu pot să spun cât ar fi ţinut bateria în cazul navigării intense pe Internet deoarece serviciul de date oferit de operatorul meu nu merge pe Pixon.

Samsung M8800 Pixon

Concluzionând, pot să spun că mi-a plăcut foarte mult Samsung M8800 Pixon. Şi-mi place iniţiativa Samsung de a aduce telefoanele cu touchscreen pentru marea masă a utilizatorilor. Telefonul are ca puncte forte interfaţa, touchscreen-ul şi faptul că punctează bine pe mai toate planurile de utilizare. Îi lipseşte, din păcate, suportul Wi-Fi. La dezamăgiri trec şi camera foto care nu face chiar cele mai bune poze. Însă, una peste alta, Pixon este unul dintre cele mai reuşite telefoane ale acestui an.

Plusuri:

[+] touchscreen de 3.2 pixeli
[+] interfaţa TouchWiz UI cu widget-uri
[+] accelerometru cu aplicare generalizată
[+] uşurinţă în folosire
[+] design simplu şi elegant
[+] tastatură onscreen QWERTY
[+] multitasking

 

Minusuri:

[-] calitatea modestă a fotografiilor
[-] nu are Wi-Fi

Hardware

În urmă cu mai puţin de o lună am testat Samsung F480, unul din numeroasele telefoane interesante lansate de producătorul coreean anul acesta. Acum a venit rândul fratelui său mai mare (şi la propriu şi la figurat), Samsung M8800 Pixon. Cele două dispozitive au multe în comun, dar sunt şi multe diferenţe.

Au ceva special telefoanele Samsung lansate anul acesta. Mă refer la cele highend. Spre deosebire de dispozitivele din anii precedenţii se observă un progres mare făcut de producătorul coreean atât în ceea ce priveşte construcţia, cât şi funcţiile software. Mai ales pe partea de software, unde telefoanele Samsung cam scârţiau până nu de mult. Acum şi aceste telefoane normale, non smartphone, cum sunt Pixon şi F480, oferă o funcţionalitate foarte bună pe mai toate segmentele.

Design, construcţie

Samsung M8800 Pixon Chiar dacă m-am săturat de comparaţiile cu un anume telefon de la Apple, nu pot să mă abţin şi să nu remarc inspiraţia cu aromă de măr a lui Pixon. Dar cui îi pasă? Esenţial este că, folosind acest telefon, "feels good", cum ar spune americanii. Simplitatea este cuvântul care caracterizează cel mai bine dispozitivul. Per total, construcţie, utilizare, meniuri, structura funcţiilor, etc. toate sunt simple şi uşor de folosit. Asta nu înseamnă că aplicaţiile sunt simpliste. Bine, unele chiar sunt. Dar cele de bază oferă o funcţionalitate bună.

Şi chiar dacă este construit din plastic, în cea mai mare parte, nu are deloc acel aspect "ieftin". E chiar subţire, pentru un telefon cu 8 MP în dotare, dar destul de greu (121 grame). Partea frontală este ocupată – în cea mai mare parte – de ecranul cu funcţii touch de 3.2 inch, cu rezoluţie WQVGA. Este un ecran peste medie, ca dimensiune. Calitatea imaginii şi răspunsul la comenzile touch, de asemenea, sunt foarte bune.

Deasupra ecranului se regăsesc difuzorul şi camera secundară, pentru apeluri video. Sub ecran, în afară de logo-ul producătorului sunt 3 butoane: două pentru apeluri şi unul pentru funcţia Back (de revenire în meniul anterior. Acesta din urmă este rotund şi plasat între butoanele dedicate apelurilor.

Samsung M8800 Pixon

Este o abordare atipică, dar inspirată din partea celor de la Samsung. În mod normal, când vezi un buton pe centrul telefonului, te aştepţi ca acesta să aibă rol de selecţie (Enter). La Pixon, acesta are rolul opus, de revenire la fereastra anterioară. Şi dacă stai să te gândeşti e chiar logic. Selecţia şi accesarea comenzilor se face pe baza touchscreen-ului. Revenirea în meniul anterior se putea face şi printr-o comandă software (buton pe ecran). Însă Samsung a ales un buton hardware pentru această funcţie şi pot spune că a fost inspirat. Astfel se simplifică utilizarea dispozitivului.

Pe spate, în partea superioară, se remarcă dispozitivul foto de 8MP. Camera este cu câţiva milimetri mai înaltă decât restul spatelui. Pe margini sunt postate butoane pentru volum, camera foto, galeria foto, blocare şi meniu rapid. Meniul rapid poate fi afişat indiferent de programul activ şi oferă acces rapid la: browser-ul Web, mesaje, player-ul audio şi meniul principal.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News