Deşi este mai puţin alarmant ca incendierea spontană a telefoanelor Note 7, fenomenul de „moarte subită” raportat la acumulatorii telefoanelor Galaxy Note 8 a trezit din amorţire departamentul de relaţii cu clienţii al gigantului Samsung, prima declaraţie oficială fiind cât se poate de predictibilă.
Problema se manifestă doar în situaţiile când telefonul mobil a fost lăsat să se descarce până la declanşarea funcţiei de oprire automată. În mod normal, atunci când bateria telefonului este complet descărcată, dispozitivul va putea fi pornit după câteva minute de încărcare, suficient cât să recuperăm câteva procente din nivelul acumulatorului. Numai că uneori, telefoanele Note 8 refuză pur şi simplu încărcarea acumulatorului complet descărcat.
La sursa problemelor ar fi un mecanism de protecţie specific tuturor acumulatorilor Li-Ion, care însă la telefoanele Note 8 se activează în mod neintenţionat. Practic, chiar şi atunci când telefonul indică 0% nivel baterie şi declanşează procedura de oprire automată, acumulatorul nu este de fapt complet epuizat, ci doar ajuns la nivelul minim de încărcare permis din construcţie. În cazul în care un dispozitiv va continua să descarce acumulatorul sub pragul de siguranţă, sau este lăsat prea mult timp nefolosit cu acumulatorul descărcat, este posibil ca încărcarea ulterioară să fie refuzată.
Într-un răspuns dat unei publicaţii germane, Samsung confirmă semnalarea unui „mic număr de solicitări” din partea utilizatorilor privind probleme a căror origine este modul de gestionare a încărcării acumulatorilor. Fără a da mai multe detalii cu privire la numărul dispozitivelor afectate, oficialul Samsung lasă să se înţeleagă că avem de-a face doar incidente izolate, care nu dau motive serioase de îngrijorare.
Momentan, remediul oferit pare să fie înlocuirea telefoanelor Note 8 defectate în perioada de garanţie cu dispozitive deja reparate.