Samsung pregătesc o nouă versiune a asistentului Bixby cu funcții avansate de AI

12.07.2024
Samsung pregătesc o nouă versiune a asistentului Bixby cu funcții avansate de AI

Samsung pare să facă pași serioși pentru a îmbunătăți asistentul vocal nativ Bixby prin integrarea unei actualizări AI generative bazate pe propriul său model lingvistic mare (LLM). LLM-urile sunt algoritmi AI avansați antrenați pe date masive pentru a procesa limbajul natural.

Conform lui TM Roh, președinte și șef al diviziei de experiență mobilă la Samsung Electronics, Bixby va beneficia de tehnologia Gen AI. Roh a declarat că noua versiune a lui Bixby va fi disponibilă mai târziu în acest an. Ea va aduce îmbunătățiri semnificative față de cea lansată inițial pentru gama Galaxy S8.

Bixby: Caracteristici unice

Spre deosebire de asistenții Siri sau Google Assistant, Bixby aduce în prezent caracteristici unice. De exemplu, Bixby Vision permite utilizatorilor să scaneze obiecte folosind camera telefonului preferat. Aceștia vor putea apoi afla informații interesante despre ele. Bixby Home poate actualiza constant pagina de start în funcție de comportamentul utilizatorului. Acesta poate citi știri, afla informații despre vreme și altele în confortul propriei case.

Cu toate avantajele sale, Bixby se confruntă și el cu problemele tipice altor asistenți digitali. De exemplu, nu e în stare să ducă la capăt sarcini de o complexitate crescută. De asemenea, nu poate încă înțelege comenzi contextuale. Integrarea noilor capacități AI ar putea aduce îmbunătățiri semnificative. TM Roh nu a specificat clar dacă Galaxy AI va fi folosit în acest scop.

Bixby versus Siri

Apple a introdus recent o suită proprie de funcții AI sub umbrela Apple Intelligence. Accentul a fost pus pe asistentul vocal Siri și integrarea în aplicațiile deja existente. Ea poate, de exemplu, să răspundă la întrebări complexe folosind cu succes ChatGPT. Dispune, de asemenea, de tonuri conversaționale și emotive. Nu în ultimul rand, Siri este în stare să execute sarcini în aplicații third-party.

Va câștiga oare Bixby bătălia asistenților digitali sau va pierde în fața lui Siri sau Google Assistant? Rămâne de văzut.

Sursa: 9to5google

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult