Samsung se pregătește să lanseze primul telefon cu ecran rulabil din lume pentru a rivaliza cu HUAWEI Mate XT

16.09.2024
Samsung se pregătește să lanseze primul telefon cu ecran rulabil din lume pentru a rivaliza cu HUAWEI Mate XT
Sursa foto: New Atlas

În ultimii ani, peisajul tehnologic s-a schimbat mult, iar Samsung se confruntă cu provocări noi și neașteptate.

Acum aproximativ trei ani, gigantul sud-coreean a lansat un site special dedicat ecranelor sale flexibile, dezvăluind publicului și concepte noi, precum dispozitive cu ecrane rulabile și glisante.

Telefonul cu formă neobișnuită

În 2020, vicepreședintele Samsung a fost văzut cu un telefon cu o formă neobișnuită, prea subțire pentru a fi un dispozitiv pliabil. Acesta urma să fie lansat oficial în prima jumătate a anului 2021, dar nu s-a mai concretizat nimic.

Focus pe costuri și accesibilitate

În loc să se avânte în producția de dispozitive extravagante și costisitoare, precum telefonul triplu pliabil Huawei Mate XT, compania a ales să se concentreze pe reducerea costurilor și pe accesibilizarea telefoanelor sale pliabile.

Se zvonește că viitoarea ediție specială a Galaxy Z Fold va renunța la suportul pentru S Pen și la stratul digitizor.

Mai mult decât atât, compania a luat decizia de a nu mai produce și distribui telefoane demo către magazinele de telefonie mobilă, o practică pe care o urmase ani la rând.

Presiunea concurenței

Această schimbare de direcție nu este întâmplătoare. Producătorii chinezi de telefoane pliabile au început să erodeze cota de piață a Samsung, oferind dispozitive inovatoare precum HUAWEI Mate XT sau Honor Magic V3.

Presiunea concurenței a determinat Samsung să-și reevalueze strategia și să caute modalități de a rămâne competitiv.

Viitorul ecranelor rulabile

Cu toate acestea, compania nu a renunțat complet la inovație. Surse apropiate Samsung sugerează că un telefon cu ecran rulabil ar putea fi lansat în a doua jumătate a anului 2025, posibil alături de următoarea generație de dispozitive Galaxy Z Fold 7 și Z Flip 7.

Acest dispozitiv ar putea avea un ecran care se extinde până la impresionanta diagonală de 12,4 inci.

Decizia de a lansa un telefon de acest fel este o încercare de a revitaliza segmentul de telefoane pliabile al Samsung. Compania pare să se concentreze pe durabilitate și funcționalitate.

Primul telefon cu ecran rulabil de la Samsung va fi mai degrabă un dispozitiv voluminos și scump. Probabil că versiunile ulterioare vor deveni mai rafinate și mai accesibile.

Sursa: PhoneArena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult