Se pare că Samsung pregătește lansarea unui telefon triplu pliabil

22.10.2024
Se pare că Samsung pregătește lansarea unui telefon triplu pliabil
Sursa foto: CNET

Samsung se pregătește să-și diversifice portofoliul de produse în anul 2025 cu ceva complet nou.

Conform unui raport recent publicat de ZDNet Korea și confirmat de cunoscutul leaker pe partea de predicții mobile Jukanlosreve, compania explorează noi direcții pentru viitoarea sa generație de dispozitive care se pot plia.

Următorul pas în evoluția telefoanelor pliabile

Compania a lansat, în iulie anul acesta, modelele Galaxy Z Fold6 și Galaxy Z Flip6. Cu toate acestea, se pare că nu vrea să se oprească aici.

Surse din industrie sugerează că Samsung discută lansarea unui model triplu pliabil pentru la anul, similar cu modelul Huawei Mate XT ce a debutat anul acesta.

Ediții speciale și controverse privind modelele accesibile

Raportul menționează și posibilitatea lansării unei versiuni mai accesibile a viitorului Galaxy Z Flip7.

Totuși, există interpretări diferite ale acestei informații. User-ul @Jukanlosreve de pe X (fostul Twitter) sugerează că ar putea fi vorba mai degrabă despre o ediție specială „îmbunătățită” decât despre un model nou de buget.

Această ipoteză este susținută și de un al doilea raport, tot din Coreea de Sud, care neagă existența planurilor pentru un telefon pliabil Samsung la preț redus.

Strategia actuală și indicii pentru viitor

Recent, Samsung a demonstrat deschiderea către experimentare prin lansarea unei ediții speciale Galaxy Z Fold, disponibilă deocamdată exclusiv în Coreea de Sud.

Zvonurile sugerează că un model similar din seria Flip ar putea fi lansat în curând, ceea ce indică apetitul companiei pentru diversificarea portofoliului său de dispozitive pliabile.

Vânzări și perspective de piață

În ciuda unei cereri aparent mai scăzute pentru modelele ce au debutat în 2024, Samsung a reușit să vândă aproximativ 7-8 milioane de unități din seriile Z Fold6 și Z Flip6.

Aceste cifre, deși sub așteptări, demonstrează că există în continuare un interes semnificativ pentru telefoanele pliabile.

Mișcările strategice ale Samsung sugerează că gigantul sud-coreean se pregătește să contracareze concurența tot mai acerbă din partea altor producători, în special Huawei, care au început deja să experimenteze cu formatul triplu pliabil.

Următorul an ar putea marca astfel un moment crucial în evoluția tehnologiei telefoanelor pliabile.

Sursa: Techradar

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult