Telefoanele din seria iPhone 16 ar putea debuta mai devreme decât se aștepta. Când vor veni opțiunile Apple Intelligence?

05.08.2024
Telefoanele din seria iPhone 16 ar putea debuta mai devreme decât se aștepta. Când vor veni opțiunile Apple Intelligence?
Sursa foto: Tom's Guide

Deși Apple Intelligence este disponibilă doar pe iPhone 15 Pro și modelele mai noi, se așteaptă ca ea să devină un punct de atracție pentru seria iPhone 16. Lansarea funcțiilor de inteligență artificială a fost amânată pentru luna octombrie, deci rămâne de văzut dacă Apple va debuta noile telefoane în septembrie sau va mai aștepta.

Lansarea gamei iPhone 16 și absența Apple Intelligence

Potrivit analistului Mark Gurman de la Bloomberg, noile dispozitive vor fi lansate, cel mai probabil, pe 10 septembrie. Vestea proastă: nu vor avea Apple Intelligence. Gurman mai spune că aceasta va ateriza pe telefoane o lună mai târziu, via o actualizare de software.

Cei care vor să cumpere un iPhone 16 sau oricare dintre celelalte modele în prima zi de la debut vor trebui să aștepte câteva săptămâni pentru a se bucura de Apple Intelligence. Dacă nu mai au răbdare, pot să folosească versiunea beta a iOS 18.1.

Mai multă inteligență, dar nu atât de revoluționară

Dacă vă așteptați ca aceasta să fie wow, tot Gurman spune că nu e deloc inovația visată de fanii Apple. Din ce a putut observa după ce a folosit noile funcții, este doar o Siri cu mai multă inteligență și un design mai frumos. În plus, funcționalitățile nu sunt neapărat esențiale și nici atât de atractive încât să convingă un utilizator să treacă la un iPhone 16.

La ce funcționalități să ne așteptăm

Printre noutățile aduse de Apple Intelligence, Gurman menționează modul Reduce Interruptions. Acesta va decide ce notificări să permită în funcție de gradul de urgență și importanță al acestora pentru utilizator. Răspunsurile sugerate în aplicația de mesaje sunt ușor mai bune decât cele oferite anterior. Cele pentru email-uri sunt mai lungi.

Apple Intelligence poate transcrie automat o convorbire după ce o înregistrează. Utilizatorul va avea acces la transcriere după terminarea unui apel. De asemenea, instrumentele de scriere au corectare automată și transformă textul într-unul prietenos sau profesionist, în funcție de nevoile oamenilor.

Ar mai fi modul Reader în Safari. După ce utilizatorul îl activează, va putea avea acces la rezumatul unui articol pe care-l citește.

Așteptări și concurență

În mod normal, nu doar iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro și 16 Pro Max vor avea Apple Intelligence, ci și modelele 15 Pro și 15 Pro Max. Apple va trebui să facă mult mai mult dacă vor să lase în urmă Gemini, Copilot sau ChatGPT.

Sursa: 91mobiles

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult