Seria iPhone 16 aduce încărcare rapidă prin cablu de 45W, un salt major față de iPhone 15

13.09.2024
Seria iPhone 16 aduce încărcare rapidă prin cablu de 45W, un salt major față de iPhone 15
AppleInsider

Pe 9 septembrie, Apple a lansat noua serie iPhone 16 la evenimentul It’s Glowtime din California. Cu un pachet de upgrade-uri hardware și software, această nouă gamă aduce îmbunătățiri față de seria iPhone 15, inclusiv funcții Apple Intelligence.

Un detaliu pe care compania americană nu l-a evidențiat este viteza de încărcare a noilor telefoane.

Încărcare rapidă la 45W

Conform unor noi informații apărute pe platforma X (fostă Twitter), telefoanele din gama iPhone 16 au primit o certificare de la China Quality Certification Centre, care confirmă suportul pentru încărcare rapidă prin cablu de până la 45W prin port USB-C.

Ce înseamnă asta, cu alte cuvinte? O încărcare cu aproximativ 50% mai rapidă decât modelul 15, care suporta doar 25W, dar în realitate ajungea undeva pe la 27-29W.

Totuși, Apple continuă să recomande adaptorul de 20W pentru încărcare rapidă. Pentru a se bucura de întreaga putere de 45W, utilizatorii vor avea nevoie de ceva mai puternic.

De asemenea, încărcarea wireless MagSafe a fost îmbunătățită și poate ajunge la 25W, dar și aici este nevoie de un adaptor compatibil.

Alte îmbunătățiri: Securitate, cameră și inteligență artificială

Noua gamă recent lansată include patru modele: iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro și 16 Pro Max. Printre noile caracteristici se numără cipuri puternice din seria A18, un buton special pentru controlul camerei și camere îmbunătățite.

De asemenea, cu iOS 18, utilizatorii (cu excepția europenilor) se pot bucura de funcții noi bazate pe AI.

Este vorba despre un Siri mai inteligent, rezumarea automată a paginilor web și unelte de scriere.

Protecție sporită a confidențialității

Un alt aspect interesant, dar mai puțin promovat de Apple, este funcția Secure Exclave, inclusă în cipurile A18 și A18 Pro.

Aceasta asigură protecția indicatorilor care arată când camera sau microfonul sunt utilizate, făcând mai dificilă dezactivarea acestora de către aplicații rău intenționate.

Funcția a fost introdusă inițial pe iPad Pro cu cip M4 și este acum disponibilă și pe iPhone 16. Ea oferă un plus de liniște pentru utilizatorii preocupați de confidențialitate.

Chiar dacă Apple nu a evidențiat toate îmbunătățirile iPhone 16 și nu a confirmat, deocamdată, viteza de încărcare, noile lor smartphone-uri vin cu upgrade-uri semnificative. In special în ceea ce privește viteza de încărcare și securitatea datelor.

Sursa: TechRadar

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult