Şi producătorul Sharp lucrează la un model de telefon pliabil, compania brevetând încă din anul 2017 mai multe variante de design ce ar putea fi transpuse în produse reale. Interesant este că viziunea celor de la Sharp privind modul în care ar trebui să arate şi funcţioneze un smartphone pliabil este substanţial diferită de conceptele demonstrate, ce-i drept cu produse reale, de Samsung şi Xiaomi.
Create pe baza descrierilor şi schiţele incluse în aplicaţia pentru brevet, o serie de randări 3D arată un smartphone care pliază precum un portofel, nu chiar de la jumătate. Dacă în modul complet extins telefonul pliabil produs de Sharp ar urma să arate ca un smartphone convenţional, în modul pliat o parte din ecran rămâne vizibilă, afişând diverse alerte din aplicaţiile de Android, notificări şi apeluri recente.
Având în vedere modul în care funcţionează ecranele cu tehnologie OLED, implementarea funcţiei Always-On-Display folosind o porţiune restrânsă din suprafaţa de afişare nu este deloc o problemă din punct de vedere al consumului de energie. Însă fără suficient spaţiu şi pentru accesarea funcţiilor de bază ale telefonului, comutarea frecventă între modul pliat şi cel complet extins ar putea uza destul de repede articulaţiile carcasei şi ecranul în sine. Este posibil ca aceasta să fie de fapt o slăbiciune a designului care împiedică deocamdată prezentarea publică a unui telefon-prototip.
Designul cu ecran parţial ascuns ar putea însă elimina nevoia pentru o cameră frontală, telefonul pliat lăsând suficient spaţiu de afişare pentru încadrarea imaginii în modul portret, având camera foto principală întoarsă spre faţa utilizatorului.
Din păcate, exceptând modul de pliere a ecranului, imaginile 3D generate pe calculator nu sunt reprezentative şi pentru partea de design, aspectul produsului real putând fi substanţial diferit.