Snapdragon 8 Gen 4, mai scump cu 20%. Telefoanele de top, afectate de majorare

10.09.2024
Snapdragon 8 Gen 4, mai scump cu 20%. Telefoanele de top, afectate de majorare
Sursa foto: Qualcomm

Qualcomm se pregătește să lanseze cel mai nou și avansat procesor al său, Snapdragon 8 Gen 4, destinat dispozitivelor mobile de vârf.

Îmbunătățiri semnificative și creșterea prețului

Conform unor surse din industrie, inclusiv reputatul leaker Digital Chat Station de pe platforma chineză Weibo, Snapdragon 8 Gen 4 va aduce îmbunătățiri notabile în materie de putere de procesare, dar și o creștere substanțială a prețului.

Există mai multe speculații potrivit cărora noul procesor ar putea costa cu aproximativ 20% mai mult decât Snapdragon 8 Gen 3, ajungând la aproximativ 240 de dolari.

Tehnologii noi și costuri de producție

Această majorare de preț nu este deloc una întâmplătoare. Snapdragon 8 Gen 4 marchează o premieră pentru Qualcomm, fiind primul procesor care va integra nucleele CPU Oryon, dezvoltate intern de companie.

În plus, utilizarea procesului de fabricație de 3 nanometri de a doua generație de la TSMC urmează să contribuie semnificativ la creșterea costurilor de producție.

Speculații privind versiuni și prețuri

Deși prețul exact rămâne necunoscut, iar Qualcomm nu a oferit niciun detaliu oficial, există, cum era de așteptat, mai multe speculații în industrie.

Unii analiști, de exemplu, sugerează că vor exista două versiuni ale procesorului: una cu modem 5G integrat și alta destinată dispozitivelor doar cu Wi-Fi, cum ar fi tabletele de top.

Prețul procesorului poate varia în funcție de parteneriatele și acordurile pe care Qualcomm le are cu diverși producători de dispozitive. De exemplu, Samsung ar putea beneficia de condiții mai avantajoase datorită volumelor mari de vânzări pe care le poate garanta, spre deosebire de Xiaomi.

Așteptări mari privind performanța

În ciuda creșterii de preț, așteptările legate de performanța pe care o va avea Snapdragon 8 Gen 4 sunt de la ridicate în sus.

Se anticipează că procesorul va aduce îmbunătățiri importante în ceea ce privește eficiența energetică, puterea de calcul și capacitățile de inteligență artificială.

Lansare oficială și dispozitive compatibile

Mai este puțin până la debutul oficial al noului procesor, care este programat pentru luna viitoare, iar unul dintre primele dispozitive care ar putea include Snapdragon 8 Gen 4 este modelul 13 al celor de la OnePlus.

Sursa: Android Headlines

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult