Internet
În ciuda dimensiunilor mici, SE G502 nu neglijează partea de Internet. Chiar dacă ecranul are doar 2 inch, cu un browser adecvat (recomand Opera Mini) surf-ul pe Web va fi o experienţă plăcută. Viteza de transfer a datelor ajunge până la 3.6 Mbps, prin tehnologia HSDPA (3,5G), dar nu lipsesc nici vechile tehnologii EDGE şi GPRS. Acestea vor deveni active acolo unde nu există acoperire 3G sau dacă pur şi simplu nu vrei să optezi pentru un abonament de date rapid.
Apelurile video nu sunt posibile deoarece G502 nu dispune de cameră secundară. Va trebui să te mulţumeşti doar cu accesul la Internet. Sony Ericsson îţi pune la dispoziţie browser-ul HTML Netfront 3.4, foarte uşor de personalizat şi cu opţiune de căutare (Find). Paginile se pot afişa pe tot ecranul, în modurile portrait sau landscape. O altă aplicaţie Internet inclusă în G502 este Google Maps, doar că în România nu te va ajuta prea mult. Punctele de interes marcate sunt puţine şi conţin informaţii eronate.
Player multimedia şi radio FM
G502 include player-ul Walkman 3.0, o aplicaţie excelentă cu Album Art, suport pentru playlist-uri şi egalizator cu presetări automate (inclusiv Mega Bass) plus manuale. Cu toate acestea, calitatea sunetului, deşi decentă, nu se ridică la nivelul unui telefon Walkman. Lipseşte jack-ul de 3,5 mm, dar poţi în schimb să-ţi achiziţionezi o pereche de căşti wireless, conectabile prin profilul Stereo Bluetooth A2DP.
Recepţia posturilor radio este foarte bună, unde mai pui că ai la dispoziţie funcţia de recunoaştere muzicală TrackID. Se pot memora până la 20 de frecvenţe care se vor schimba automat în funcţie de oraşul în care te afli mulţumită protocolului RDS. De asemenea, vor fi afişate denumirile posturilor radio.
Player-ul video nu se lasă nici el mai prejos, fiind capabil să redea filme pe tot ecranul (chiar şi cu încetinitorul), să deruleze înainte/înapoi sau să-ţi permită realizarea de capturi (screenshot). Înregistrarea video se face la rezoluţie QVGA (320 x 240 pixeli), în format MPEG-4.
Camera foto
Iniţial am crezut că aparatul foto integrat este punctul slab al telefonului G502. Are un senzor de doar 2 MP, fără autofocus şi macro. Cu toate acestea, pozele ies bine în condiţii de iluminare puternică. În spaţii slab iluminate sau în lumină artificială, situaţia se schimbă dramatic – vezi exemplele de mai jos (primele două fotografii).
Setările camerei foto sunt, normal, simplificate faţă de ceea ce eram obişnuiţi să vedem la telefoanele CyberShot. Lipsesc setările ISO şi cele legate de focusare. Facilităţile oferite de camera lui G502 sunt modul nocturn, self timer-ul, reglajul balansului de alb şi efectele digitale (Black & White, Negative, Sepia). Una peste alta, camera se prezintă decent şi va mulţumi pe majoritatea utilizatorilor.