Sony Ericsson W350 – telefonul deghizat în player MP3

23.06.2008
Sony Ericsson W350 – telefonul deghizat în player MP3
Performanţe

Autonomia

Încărcarea bateriei se realizează în aproximativ 2 ore. Autonomia telefonului a fost de 4 zile, timp în care el a fost folosit o oră şi jumătate pentru convorbiri şi două ore pentru ascultat muzică. Trebuie menţionat că indicatorul de stare al bateriei este foarte precis. Telefonul se încarcă şi în timpul conectării la calculator.

Sony Ericsson W350 – portul lateral multifuncţional

Alte facilităţi

Camera foto nu se remarcă în niciun fel. Calitatea pozelor poate fi considerată acceptabilă, atunci când acestea sunt făcute în aer liber şi în condiţii de iluminare bună. Altfel, nivelul de zgomot de imagine este mult prea mare şi, în lipsa unui blitz, pozele din încăperi sunt aproape inutilizabile. Din nefericire, nu veţi putea înregistra fişiere video, aceasta facilitate nefiind suportată. Volumul soneriilor este ajustabil pe o plajă destul de mare. Vibraţiile sunt însă destul de slabe. Nu e chiar indicat să vă bazaţi exclusiv pe acest mod de atenţionare în cazul unui apel sau al unui mesaj.

Sony Ericsson W350 – clapeta relativ fragilă

Meniul lui W350 este bazat pe platforma A100, iar player-ul audio este Walkman 2.0. Tunerul FM are o recepţie bună şi marea majoritate a posturilor radio din Bucureşti au fost recepţionate excelent într-o clădire din centrul oraşului. În plus, tunerul dispune de funcţie TrackID pentru identificare pieselor. Doarece telefonul de faţă este orientat spre muzică nu putea să lipsească profilul A2DP din suportul Bluetooth, profil pentru cei care vor să folosească un headset wireless stereo. Dacă doriţi să vă conectaţi la Internet, terminalul dispune de suport pentru protocolul WAP 2.0 cu xHTML şi cititor RSS.

Sony Ericsson W350 – butoanele laterale pentru volum

Construcţie şi dotări

Conform noilor reguli de clasificare, prezentate mai mult sau mai puţin oficial la începutul anului, nici nu trebuie să te uiţi la Sony Ericsson W350 ca să ştii că ai de-a face cu un dispozitiv orientat spre muzică, din clasa entry level şi în format candybar. Şi totuşi, există o precizare foarte importantă de făcut. Cu W350, Sony Ericsson a readus în actualitate clapeta pentru taste.

Sony Ericsson W350 – un entry level din gama Walkman

Cine îşi mai aduce aminte de micuţul, la vremea lui, Ericsson T10? Sau de formele rotunde ale lui Ericsson T20? Ori de butonul care deschidea clapeta subţirelului Ericsson T28? În cazul lui W350, deschiderea clapetei se face manual şi ea nu are doar rol de protejare a tastelor sau de preluare a apelului, ci îl transformă într-un player MP3 veritabil.

Construcţie şi dotări

Sony Ericsson W350 este un telefon relativ subţire, cu o grosime de numai 10,3 mm. Lungimea şi laţimea sunt de 104 mm, respectiv 43 mm, iar greutatea terminalului este de 80 g. Ecranul cu diagonala de 1.9” are o rezoluţie comună de 176×220 de pixeli. Matricea folosită de producător poate afişa 256.000 de culori. Deasupra ecranului se găseşte difuzorul pentru convorbiri, sub el, în partea stângă, se poate observa senzorul de luminozitate.

Sony Ericsson W350 – grosime de doar 10.3 mm

Pe clapetă sunt desenate cinci butoane, cele trei dispuse orizontal controlând redarea melodiilor. Trebuie să recunoaştem că am fost puţin păcăliţi de Sony Ericsson şi chiar am crezut iniţial că au reuşit să încorporeze în clapetă acele butoane. Soluţia lor este însă mult mai simplă şi, de ce nu, chiar ingenioasă. Spatele clapetei este construit dintr-un material foarte moale. Astfel, atunci când utilizatorul apasă pe aşa-zisele butoane de pe clapetă, sunt apăsate de fapt cinci butoane de pe tastatură.

Calitatea plasticului folosit nu este rea deloc, însă la capitolul finisaje telefonul are câteva lacune. Îmbinările de pe laturi nu sunt chiar perfecte, iar clapeta a avut chiar de la început un joc mic. De asemenea, ne-a fost frică de fiecare dată când am desfăcut capacul bateriei deoarece este o simplă foiţă de plastic subţire, cu un aspect foarte fragil. Nu dispune de nicium mecanism automat de desfacere, utilizatorul fiind obligat să folosească unghia.

Sony Ericsson W350 – camera foto şi difuzorul

În spatele capacului menţionat se află bateria BST-37 cu capacitate de 900 mAh, slotul pentru cartelă şi slotul pentru cardul Memory Stick Micro M2. Doar cardul poate fi extras fără a fi scoasă bateria. Camera foto de 1.3 MP a fost amplasată foarte aproape de latura superioară, la polul opus aflându-se difuzorul. Butoanele laterale sunt patru la număr. Cele pentru volum le găsiţi pe latura dreaptă a telefonului. Pe latură stăngă se află butonul de meniu pentru playerul MP3, iar pe latura superioară se găseşte un comutator pentru blocarea tastelor.

Sony Ericsson W350 – culori disponibile

Mufa multifuncţională specifică telefoanelor Sony Ericsson este localizată pe latura stângă, în dreptul tastaturii. Ea poate fi folosită pentru conectarea unui încărcător, a unui cablu de date şi a unui handsfree stereo, toate fiind oferite în pachet. Căştile au cablul scurt şi mufă jack de 3,5 mm.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News