În mod normal, asamblarea dispozitivelor electronice este făcută pe linia de asamblare, cu ajutorul unor angajaţi bine instruiţi şi echipamente specializate. Dar cum ar fi dacă ai primi telefonul mobil „la pungă” şi te-ai ocupa personal de asamblarea acestuia?
La fel ca mobila IKEA, MakerPhone vine cu instrucţiuni de asamblare şi toate componentele necesare pentru obţinerea unui produs funcţional. Numai că economia de bani s-a pierdut pe drum, iar asamblarea necesită ceva mai mult decât îndemânare cu şuribelniţa.
Finanţat în cadrul unui proiect Kickstarter, MakerPhone a depăşit deja ţinta de 15000 dolari finanţare, din partea doritorilor dispuşi să plătească 89 dolari pentru un telefon mobil care nu funcţionează de la bun început.
Dispozitivul bazat pe platforma Arduino poate fi, teoretic, îmbunătăţit prin adăugarea de alte componente modulare. Pachetul de bază include însă placa electronică, ecran LCD, modul wireless, procesor, acumulator, butoane şi alte componente pe care te-ai aştepta să le întâlneşti la un telefon mobil.
Urmând unei etape meticuloase de asamblare ce implică folosirea pistolului de lipit, produsul finit este instalat într-o carcasă rudimentară, având doar vagă legătură cu designul unui telefon mobil.
Potrivit descrierii ataşate paginii de produs, MakerPhone poate fi asamblat şi de către cei fără experienţă anterioară cu proiecte DIY, rolul său fiind de a-şi iniţia viitorul utilizator în noţiuni de bază de electronică. Opţional, MakerPhone poate fi comandat împreună cu strictul necesar de ustensile pentru asamblare, la preţul de 119 dolari.