Ți-ai cumpărat cel mai scump model iPhone din oferta Apple Store crezând că vei impresiona pe toată lumea? Citește mai departe și vei afla ce telefoane rare își cumpără, de fapt, oamenii cu bani.
Pentru doar 310 mii de dolari, poți avea un telefon non-smart cu carcasă din aur și decorat cu un șarpe încrustat cu 439 de rubine și două smaralde. Lucrată în întregime manual, aceasta este o veritabile bijuterie funcțională, pe care o poți expune ostentativ la întâlnirile cu parteneri de afaceri și folosi pentru aranja întâlnirile viitoare.
Creat de producătorul francez de bijuterii Boucheron Vertu, Virtue Signature Cobra este asamblat de fapt în Marea Britanie și este unul dintre cele greu de obținut telefoane mobile cu putință. Chiar dacă ai banii pregătiți, șansele să „prinzi” unul dintre cele opt exemplare din serie sunt aproape inexistente.
Dacă nu faci parte din generația smartphone și ai dificultăți de adaptare la tehnologia modernă, dar vrei totuși să lași o impresie care nu lasă loc de interpretări, Goldvish Revolution ar putea fi demonstrația perfectă a puterii tale de cumpărare.
Oferit de un popular brand suedez la prețul de 488150 dolari, Goldvish Revolution pare a fi creația unui designer de ceasuri de lux părăsit fără imaginație, nevoit să caute o modalitate de supraviețuire în lumea gadget-urilor moderne.
Apărând ca un mutant între cele două, Goldvish Revolution reușește cumva să pună un ceas mecanic în carcasa unui telefon mobil. Producătorul oferă mai multe opțiuni de finisaje, cum ar fi aur roz, piele de calitate superioară, diamante încrustate și sticlă cu strat de safir.
Vestea bună este că ceasul mecanic este detașabil, acesta putând fi folosit și ca un ceas de buzunar de modă veche, dacă ambiția de a avea în buzunar unul dintre cele mai rare telefoane mobile este prea greu de suportat.
Creat de Gresso, un faimos producător de accesorii pentru vestimentație Luxor Las Vegas Jackpot este un telefon adresat celor care au dat lovitura la cazinou, rămânând cu 1 milion de dolari pentru „investiții” în capricii personale.
Intenționat să fie unul dintre cele mai scumpe telefoane mobile din lume, Gresso Luxor Las Vegas Jackpot a fost creat într-o serie de numai 3 exemplare, fiecare cu numărul său unic gravat pe carcasa din aur masiv.
În ciuda construcției din aur și diamante ce totalizează 45.5 carate, dispozitivul cântărește doar 180 de grame și încape fără probleme în buzunarul unui costum de firmă.
Deși nu include funcții cu mult mai avansate de nivelul unui telefon de 30 lei, Gresso Luxor Las Vegas Jackpot oferă totuși un ecran E-Ink la partea din spate, unde poți vedea fusul orar din orașele pe care vizitezi folosind avionul tău privat.
Cei care consideră prea banal finisajele din aur masiv, pot opta pentru o carcasă cu spatele finisat cu „lemn prețios”, selecționat din trunchiul unui copac african tăiat la vârsta de peste 200 de ani.
Contrar primei impresii, aceasta nu este o jucărie sexuală mult prea extravagantă. Oferit cu același preț de 1 milion de dolari, Goldvish Le Million a intrat la un moment dat în Cartea Recordurilor cu titlul de cel mai exclusivist și scump telefon mobil din lume.
Limitat la funcționalitatea unui telefon mobil cu dotări de bază, Le Million este strict un accesoriu pentru demonstrarea statusului social, încrustat cu nenumărate diamante fixate manual pe o carcasă din aur de 18 karate. Deși, minuscul după standardele actuale, ecranul este și el protejat cu strat de safir. Contrastând cu diamantele de 120 de karate, tastatura QWERTY cu butoane din aur șlefuit te va face să savurezi introducerea manuală a numerelor de telefon.
Odată cu boom-ul criptomonedelor trebuia să apară și un designer de lux care să fie pe placul celor îmbogățiți peste măsură în fața calculatorului.
Și acesta considerat la vremea lui cel mai scump telefon mobil din lume, Diamond Crypto Smartphone schimbă aurul demodat pe o construcție exclusiv din platină și diamante rare, cele din urmă fiind dintr-o categorie extrem de rară de diamante albastre. Pentru contrast, designul adaugă și ceva lemn furnizat de Macassar Ebony.
Exceptând finisajele demne de un magnat al drogurilor, Diamond Crypto Smartphone este și un portofel digital pentru criptomonede, prin care să-ți accesezi colecția ta fabuloasă de monede Bitcoin.
Adresat celor care nu se pot despărți de brandul iPhone, acesta este probabil cel mai valoros iPhone 3G din câte există.
Creat de către designerul australian Peter Alisson, acesta este oferit în carcasă din aur de 18 carate, placată cu diamante albe, galbene și trandafirii. Doar pe conturul carcasei au fost încrustate 138 diamante. Piesa de rezistență este însă diamantul de 6.6 karate, tăiat dintr-o singură bucată, folosit pentru substituirea tastei Home.
Tot la categoria iPhone-uri „de tarabă”, modelul Goldstriker nu este nicicum depunctat de hardware-ul mult învechit, dispozitivul trecând drept o bijuterie în sine.
Selecție greu de găsit pe piața de telefoane rare, aceasta este o altă creație de succes a designerului Stuart Hughes, vine într-o carcasă de aur cântărind 271 de grame. Doar logo-ul Apple este desenat cu 53 de diamante.
La cumpărare, Goldstriker iPhone 3GS Supreme vine într-o cutie confecționată dintr-o singură bucată de granit, înfrumusețată cu aur și piele fină, acesta fiind cu adevărat un cadou cu greutate pentru viitoare iubită.
Dacă bugetul este nelimitat și imaginația foarte obosită, comandarea unui exemplar iPhone 4 Diamond Rose Edition va scădea nu mai puțin de 8 milioane dolari de pe cardul de cumpărături.
Considerat al treilea cel mai scump telefon din lume, iPhone 4 Diamond Rose Edition a fost produs în doar două exemplare, reprezentând practic definiția pieței de telefoane rare. Telefonul este realizat din aur trandafir și include 500 de diamante de 100 de carate, iar logo-ul Apple este decorat cu 53 de diamante.
La acest buget, chiar și ambalajul folosit pentru livrare este o comoară în sine, modelată din granit și încrustată cu auri și piele fină.
Ajungând în anul 2011, cel mai scump iPhone costa 9.4 milioane dolari și venea cu un design kitchios adaptat celor îmbogățiti peste noapte.
Rețeta generală se păstrează, fiind doar extinsă: 500 de diamante prețioase, tastă Home tăiată dintr-un singur diamant gigant și mult aur masiv adăugat pentru umplutură. Pentru prețul plătit, clienții primeau până și un diamant de rezervă, pe care să-l folosească în eventualitatea în care unul dintre diamantele încrustate de bijutier zboară de la locul lui.
Nu este clar dacă acesta este un produs real, vândut unui client disponibil să plătească suma cerută de 48.5 milioane dolari.
Așa cum spune și numele, cel mai scump iPhone 6 creat vreodată este doar un pretext pentru afișarea în public cu un diamant roz gigantic, lipit pe carcasa din aur masiv.
Având în vedere costul exorbitant, Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond reprezintă mai mult decât o serie limitată și exclusivistă de telefoane rare. Acesta este de fapt un produs creat pentru un client anume – Nita Ambani – soția celui mai bogat proprietar de echipe de Cricket din India.