Tot ce știm până acum despre noul iPhone 16. Lansarea este așteptată pentru luna septembrie

01.07.2024
Tot ce știm până acum despre noul iPhone 16. Lansarea este așteptată pentru luna septembrie

În fiecare an, Apple reușește să capteze atenția întregii lumi cu lansarea noilor sale modele de iPhone. Pentru 2024, iPhone 16 promite o serie de upgrade-uri interesante care ar putea reduce diferențele dintre modelele obișnuite și cele din seria Pro. Conform unor zvonuri, designul și câteva caracteristici-cheie ale modelelor iPhone 16, iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max (posibil chiar un iPhone 16 Ultra) au fost dezvăluite.

Cum va arăta și ce design va avea iPhone 16

Dacă e să ne luăm după Ming-Chi Kuo, expert în lanțul de aprovizionare Apple, se pare că iPhone 16 nu va arăta prea diferit la exterior. Butonul „Action” ar putea fi disponibil și pe modelele standard iPhone 16 și iPhone 16 Plus. Toate modelele iPhone 16 ar putea primi un „Capture button”, care ar funcționa ca un buton de declanșare pentru cameră. Modelele non-Pro ar putea avea un layout vertical al camerelor, ceea ce ar permite înregistrarea de video spațial. Fotografiile cu presupusele carcase iPhone 16 și prezența butoanelor „Action” și „Capture” atât pe iPhone 16, cât și pe iPhone 16 Plus, par să confirme acest lucru.

Ecranul de pe iPhone 16 Pro ar avea 6,3 inci, iar cel de pe iPhone 16 Pro Max ar urma să fie de 6,9 inci. Cele de pe modelele standard și-ar păstra dimensiunile de 6,1 inci și 6,7 inci. Samsung va furniza cele mai avansate tehnologii de afișaj OLED pentru Apple, acestea urmând să fie utilizate pe doua telefoane: iPhone 16 Pro si iPhone 16 Pro Max. Deși luminozitatea de vârf va rămâne neschimbată în cazul modelelor iPhone 16 Pro, luminozitatea maximă va fi îmbunătățită cu 20%, ajungând la 1.200 nits. O posibilă altă îmbunătățire pentru toate modelele: margini mai subțiri în jurul display-ului.

Specificațiile noului iPhone 16

Dacă Apple nu au alte planuri, iPhone 16 și iPhone 16 Plus vor fi echipate cu cipul A17 Pro. Un zvon promițător sugerează că toate modelele iPhone 16 vor folosi cipuri A18 pe 3 nanometri. Modelele Pro ar urma să aibă versiuni mai puternice ale acestuia. Este posibil ca iPhone 16 să suporte și Wi-Fi 6E pentru viteze de internet mai rapide și mai fiabile.

Se preconizează că iPhone 16, iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max vor avea baterii mai mari. Pentru iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max, capacitățile bateriilor ar putea crește la 3.577 mAh, respectiv 4.747 mAh, adică o îmbunătățire cu 5-10% față de modelele anterioare. Apple ar putea explora noi metode de dispersare a căldurii pentru a evita problemele de supraîncălzire raportate la modelele anterioare. În ceea ce privește sistemul de operare, noile modele iPhone vor rula iOS 18, ceea ce înseamnă că aplicații ca Notes, Maps și Photos vor primi îmbunătățiri semnificative și funcții noi.

Ce camere va avea iPhone 16

Se așteaptă ca iPhone 16 să păstreze camerele de 48 MP și 12 MP de la iPhone 15. Modelele Pro ar putea beneficia de un senzor principal mai mare. De cealaltă parte, versiunile standard vor reveni la o aranjare verticală a camerelor pentru a ajuta la înregistrarea video spațială.

Apple Intelligence și iPhone 16

Apple introduce câteva funcționalități AI care vor fi disponibile pe un număr limitat de telefoane. Dintre acestea enumerăm o versiune mai inteligentă a asistentului Siri, asistată de ChatGPT, editare foto generativă și instrumente de scriere.

Disponibilitate și prețuri pentru noul iPhone 16

Conform tradiției, noul iPhone 16 ar trebui să fie lansat în septembrie 2024. Se preconizează că modelul de bază va începe de la 799 de dolari (echivalentul a 742 de euro). Modelele Pro vor costa între 1.000 și 1.100 de dolari (echivalentul a 930-1.022 de euro).

Sursa: Tom’s Guide

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult