Totul despre iPhone SE 4: Preț, specificații și data de lansare

04.10.2024
Totul despre iPhone SE 4: Preț, specificații și data de lansare
Sursa foto: Shutterstock

Apple se pregătește să lanseze în primăvara lui 2025 a patra generație a modelului iPhone SE și se așteaptă ca acesta să vină cu lucruri noi, dar și cu îmbunătățiri, inclusiv un design schimbat față de modelul actual.

Design modern și display premium

Potrivit lui Mark Gurman de la publicația Bloomberg, se pare că noul telefon va abandona designul clasic inspirat de iPhone 8 în favoarea unei estetici moderne, similară cu ce vedem în cazul modelului iPhone 14.

iPhone SE 4 va avea margini plate și va fi primul model echipat cu un ecran OLED de 6.1 inci și o rezoluție de 2532 x 1170 de pixeli. Display-ul va incorpora tehnologia Super Retina XDR și va oferi o luminozitate maximă de 1200 de niți, fiind protejat de sticla Ceramic Shield.

O altă premieră pentru seria SE? Nu va mai exista butonul Home, care va fi înlocuit de sistemul Face ID. Totuși, acesta nu va include și Dynamic Island-ul rezervat modelelor premium.

Performanță și capacități foto

Noul smartphone va avea 8GB RAM și un procesor A18, fabricat pe tehnologie 3nm. Camera principală va face un salt la 48 de megapixeli, fiind preluată de la iPhone 15. În ceea ce privește camera frontală, aceasta va avea un senzor de 12 megapixeli.

Nu se stiu inca detalii despre capacitatea bateriei, dar se așteaptă să fie mai mare, având in vedere tehnologia pe care este fabricat procesorul.

Deși nu va include obiective ultra-wide sau telefoto, dispozitivul va putea realiza zoom optic 2x via senzorul principal de înaltă rezoluție.

Primul modem 5G

Poate cea mai importantă noutate este integrarea primului modem 5G dezvoltat integral de compania americană și intitulat „Centauri”. Acesta se va „ocupa” de absolut toate conexiunile wireless (Bluetooth 5.3, 5G, Wi-Fi 7 și GPS).

În plus, promite o eficiență energetică importantă, mai ales când vorbim despre modul Low Power.

Înainte de a-l include pe modelele premium, compania a testat modemul pe iPhone SE 4.

Specificații complete și preț

Noul telefon al celor de la Apple va avea certificare IP68 pentru rezistență la praf și la apă și va include suport pentru încărcare wireless. Sistemul de operare va fi deja binecunoscutul iOS 18.

Gigantul american încearcă să mențină un preț competitiv pentru dispozitiv. Acesta are un preț estimat undeva la 459-499 de dolari, față de 429 de dolari cât costă modelul actual. Se preconizează că iPhone SE 4 ar putea redefini conceptul de smartphone accesibil în ecosistemul Apple.

Sursa: GSMArena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult