Dacă era nevoie de încă o confirmare că nu vom primi telefonul BlackBerry cu 5G pe care OnwardMobility l-a promis în urmă cu doi ani, a venit și cuiul final în sicriul acestui proiect. Compania care obținuse licența BlackBerry după despărțirea brandului de producătorul chinez TCL, OnwardMobility, a anunțat oficial că se închide.
Știam deja că BlackBerry nu mai are ambiții pe piața de hardware, preferând să vândă brevetele pe care încă le deținea în acest domeniu. De altfel, au fost raportate zvonuri despre faptul că licența pe care BlackBerry o oferise către OnwardMobility ar fi fost retrasă, lucru care făcea imposibilă lansarea unui telefon sub acest brand de către compania americană.
Se pare însă că fără licența BlackBerry, compania nu va mai putea să opereze pentru a lansa totuși un smartphone pe baza muncii depusă până acum. Totuși, reprezentanții companiei nu au expus încă motivele pentru această decizie:
„Anunțăm cu tristețe imensă că OnwardMobility se va închide și nu va mai continua dezvoltarea unui telefon ultra-sigur cu tastatură fizică. Această decizie nu a fost luată la repezeală. La fel ca voi, suntem dezamăgiți de această situație și vă asigurăm că nu acesta este rezultatul pentru care am muncit și la care speram.”, au anunțat reprezentanții companiei pe .
În ultimii câțiva ani, o serie de companii independente au lansat diverse proiecte pe site-uri de crowdfunding precum Kickstarter sau Indiegogo, prin care au lansat diverse modele de smartphone-uri cu tastatură fizică. Se pare că există totuși o cerere pentru astfel de dispozitive, însă publicul este prea mic, iar dezavantajele față de telefoanele tradiționale nu sunt justificate pentru publicul larg. Majoritatea preferă telefoane cu ecrane mai mari, pentru consum de conținut, decât o tastatură fizică permanentă, care ocupă spațiu în timpul utilizării.
Ultimele două telefoane BlackBerry, KeyONE și Key2, produse de TCL, nu s-au vândut foarte bine, însă în acea situație era și vorba despre un preț foarte mare pentru dispozitive cu specificații hardware de medie.
sursa: CNET