Browserul Chrome a trecut la versiunea 89 și pe Android, primind mai multe optimizări pentru gestionarea memorie RAM, care îmbunătățesc timpii de răspuns ai aplicației și experiența de utilizare în ansamblu.
Google Chrome, cel mai popular web browser din lume, încearcă să-și depășească „faima” de mare consumator de memorie și procesor. Începând cu versiunea Chrome 89, browserul Google îmbunătățește performanța și eficiența memoriei, atât în versiunile sale de Android, cât și pe Windows.
Beneficiind de un nou algoritm avansat pentru gestionarea consumului de memorie, numit PartitionAlloc, Chrome promite salturi de performanță de până la 22% în ce privește rutinele software obișnuite, 8% la renderizarea paginilor web și 3% pe partea de accelerare GPU. Un aspect important este și eliberarea resurselor de memorie care nu mai sunt necesare, noul algoritm ceva mai agresiv promițând o mai bună reacție a sistemului.
Pentru telefoanele cu Android generație recentă, Chrome a fost reorganizat și recompilat, inginerii Google obținând o reducere cu 8,5% a timpului încărcare și ameliorarea cu 28% latențelor.
Parțial, beneficiile obținute se datorează și unei tehnologii nou introduse, numită Freeze-Dried Tabs. În esență, acesta este un sistem pentru salvarea tab-urilor Chrome rămase nefolosite în afara memoriei RAM, eliminând cât mai multe resurse care pot ameliora performanțele telefonului, în ansamblu.
Noua versiune Google Chrome este distribuită deja pentru toți utilizatorii de Windows, Mac și Android.