Urmărește live prezentarea Apple „Time Flies”. Ar putea fi prezentate noi produse iPad, Apple Watch și… iPhone 12 (?)

15.09.2020
Urmărește live prezentarea Apple „Time Flies”. Ar putea fi prezentate noi produse iPad, Apple Watch și... iPhone 12 (?)

În această seară, Apple va ține prezentarea online „Time Flies”, cel de-al doilea eveniment exclusiv în acest mod din 2020 după WWDC, unde ar fi în mod normal așteptat iPhone 12. Tradițional, compania ar fi trebuit să lanseze deja o nouă serie de smartphone-uri, însă zvonurile din ultimele câteva zile continuă să spună că Apple nu dezvălui noile modele astăzi. Evenimentul va începe la ora 20 a României și va putea fi urmărit live folosind player-ul de YouTube de mai jos.

Apple va prezenta noi tablete puternice iPad Air și iPad 8 și ceasuri Apple Watch

Așteptările pentru acest eveniment nu sunt foarte mari, întrucât zvonurile spun că Apple pregătește doar produse din două categorii principale: smartwatch-uri și tablete. Evan Blass, leaker cunoscut în pe Twitter și redactor la VentureBeat, a publicat astăzi pe contul său informații despre hardware-ul noilor produse pe care Apple le pregătește. Se pare că este vorba despre patru dispozitive, atât din categoriile de medie, cât și dintre cele mai scumpe.

Evan Blass spune că iPad Air din generația a patra, modelul pe care l-am mai văzut online în ultimele câteva săptămâni, va fi livrat cu noul chipset Apple A14 și va adopta un port USB-C, la fel ca modelele iPad Pro. Acesta va folosi design-ul tabletelor Pro, care va asigura compatibilitate cu accesoriile acestora, precum tastatura Magic Keyboard, folosind un Smart Connector.

Următorul model de tabletă pe care Apple l-ar putea prezenta astăzi ar fi iPad generația a 8-a, sau iPad 8, un nou model de bază cu un hardware cu mult îmbunătățit. Evan Blass spune că acesta va folosi chipset-ul Apple A12X, același care se regăsește pe generația iPad Pro 2018 și un model aproape la fel de puternic precum cel de pe iPad Pro 2020, diferența între acesta și A12Z fiind un singur nucleu pentru cipul grafic. Nu este clar dacă iPad 8 va folosi noul design al tabletelor Pro, dar va fi un model care va beneficia doar de un port Lightning, nu de un USB-C.

În cele din urmă, avem Apple Watch Series 6 și Apple Watch SE, două noi modele de smartwatch. Series 6 va fi un upgrade obișnuit față de Serie 5 de anul trecut, cu un chipset Apple S4, cu Bluetooth și LTE, livrat în două dimensiuni. Apple Watch SE ar putea folosi design-ul Apple Watch Series 4, dar ar putea să nu ofere noii senzori de monitorizare a sănătății, la un preț mai mic.

Prezentarea ar putea integra și anunțul iPhone 12

Cu toate acestea, Apple ar putea să ne facă totuși o surpriză și să anunțe familia de telefoane iPhone 12. Jocul de cuvinte „Time Flies” ar putea face referire la senzorul „Time of Flight” sau LiDAR, cum îl numește Apple, care se zvonește că va fi integrat în noile iPhone 12 Pro și IPhone 12 Pro Max. De altfel, avem și o altă sursă care sugerează că Apple va anunța iPhone 12, chiar locală, din România.

Magazinul iStyle, cel mai mare partener Apple din România, a trimis ieri o notificare pe e-mail în care anunța evenimentul Time Flies. În e-mail, dar și în invitația oficială pentru a urmări stream-ul, iStyle spune că Apple va prezenta noi produse, printre care și noul iPhone. Mai jos avem textul integral trimis de reprezentanții magazinului:

„Te invităm la evenimentul Apple. Urmărește alături de noi noutățile Apple din această toamnă într-un eveniment dedicat celor mai noi tehnologii și, bineînțeles, lansării noului iPhone.”

Phone Arena
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult