Galaxy S23 Ultra este în mâinile utilizatorilor de câteva săptămâni deja, chiar dacă, oficial, telefonul s-a lansat abia pe 16 februarie. Se pare însă că odată cu livrarea mai multor unități ale noului flagship Samsung, clienții încep să descopere ceea ce par a fi „defecte” de fabricație la nivelul ecranului. Samsung a răspuns acestor plângeri însă cu o negare, spunând că ceea ce văd este „perfect normal”.
Atunci când cumperi un smartphone de peste 1.300 de euro, te aștepți ca totul să fie perfect, mai ales atunci când vine vorba despre asamblarea dispozitivului. Cei care au cumpărat noul Galaxy S23 Ultra spun însă că au identificat la nivelul ecranului ceea ce par a fi deformări ale ecranului, sau chiar bule de aer, sub protecția de sticlă de pe partea din față. Unele telefoane au aceste defecte în partea de jos a ecranului pe partea din dreapta, însă există câteva plângeri care spun că se poate întâmpla și pe partea din stânga, sau la ambele simultan.
Can confirm that every Galaxy S23 Ultra unit in this store (all demo units and my unit) has this „defect” at the bottom right part of the *display*.
It has that weird look and I’m not even sure where it is a defect or just Samsung itself messing up. pic.twitter.com/4qqv46kRt8
— Alvin (@sondesix) February 16, 2023
Reprezentanții Samsung UK au publicat un mesaj pe Twitter, care spune că acesta nu este un defect, ci doar o consecință a procesului de fabricație, care poate să se manifeste uneori în acest mod. Pentru că Galaxy S23 Ultra trebuie să fie un telefon bine protejat pentru a rezista la contactul cu apa, componentele sale, precum display-ul, sunt de asemenea construite pentru a nu se deteriora în cazul unor accidente. Astfel, mai multe straturi de sticlă sunt lipite în procesul de fabricație al ecranului, iar la temperaturi înalte, pot rămâne astfel de urme.
#S23Ultra either has some serious quality control issues with the first batch of phones, or Im just the most unlucky person. These are 2 different phones, both with the same issue, with my second one actually being worse.
Was the glass not bonded correctly or what?! @SamsungUK pic.twitter.com/7F9ZlmINN3— MF (@Orange_Scooter) February 14, 2023
Defectul este vizibil însă doar atunci când ecranul este oprit și când este privit la un anumit unghi atunci când lumina se reflectă în acea zonă. Din punct de vedere funcțional, ecranul nu prezintă defecte care ar putea afecta calitatea vizuală a conținutului afișat.
Acest lucru sugerează și faptul că Samsung nu va schimba pe garanție telefoanele afectate, fiind prezentă o descriere a acestui fenomen pe site-ul Samsung care explică de ce nu este vorba despre un defect.
Recent au apărut zvonuri despre faptul că Apple lucrează cu Samsung pentru dezvoltarea unui nou tip de paneluri OLED „hibrid”, care nu se „șifonează”. Acest efect apare doar la ecrane foarte mari, iar acest lucru ar fi motivul pentru care nu vedem laptop-uri sau tablete Apple de tip OLED. Aparent acesta este fenomenul pe care Apple încearcă să îl evite.
sursa: Phone Arena