Utilizatorii iPhone 16 se plâng de descărcarea excesivă a bateriei

18.10.2024
Utilizatorii iPhone 16 se plâng de descărcarea excesivă a bateriei
Sursa foto: Pexels

În ultimele săptămâni, mai mulți posesori de iPhone 16 au intrat pe Reddit să discute despre o problemă legată de bateriile noilor telefoane (este vorba în special despre modelul standard și cel iPhone 16 Pro cu iOS 18).

Problema afectează și modele mai vechi ce rulează noua versiune a sistemului de operare, dar (deocamdată) nu în aceeași măsură.

O problemă care nu dispare

Ceea ce face acest fenomen îngrijorător este persistența sa, chiar și la o lună după lansarea noilor dispozitive.

Utilizatorii raportează o gamă largă de experiențe, de la scăderi dramatice ale nivelului bateriei în perioade scurte de timp, până la o diminuare constantă și inexplicabilă a autonomiei.

Un caz extrem este cel al unui posesor de iPhone 16 Pro Max care a observat o scădere de 20% a bateriei în doar 20 de minute de la încărcarea completă. Alți utilizatori au raportat pierderi de aproximativ 1% la fiecare cinci minute de utilizare.

Bateria scade chiar și în standby

Problemele semnalate au în comun următorul lucru: drenajul bateriei continuă chiar și atunci când telefonul este în standby.

Sursa foto: Reddit

Alți utilizatori au observat scăderi mari ale nivelului bateriei peste noapte. Sunt și cazuri în care autonomia a avut de suferit și în momentele în care dispozitivele nu erau folosite deloc.

Tentative de soluționare fără succes

Mulți dintre utilizatorii care au făcut upgrade de la iPhone 15 Pro la iPhone 16 Pro au remarcat o deteriorare vizibilă a duratei de viață a bateriei, contrar așteptărilor și specificațiilor anunțate de Apple.

Pentru a rezolva problema, câțiva dintre ei au experimentat cu mai multe metode. În timp ce unii au oprit actualizarea aplicațiilor în fundal sau au resetat complet telefoanele, alții au redus refresh rate-ul și au dezactivat funcția Always On Display.

Rezultatul? Nicio îmbunătățire.

Apple încă nu recunoaște problema

Niciun semn din partea companiei că ar exista o problemă cu autonomia bateriei.

În timp ce așteaptă un răspuns oficial, utilizatorii speră că iOS 18.1 va rezolva situația. Momentan, versiunile beta ale actualizării nu par să ofere îmbunătățiri în ceea ce privește autonomia.

Situația este complicată și de faptul că problemele pot fi dificil de diagnosticat: fiecare posesor de iPhone are obiceiuri diferite de folosire a propriului telefon.

Sursa: Boy Genius Report

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult