Vești excelente de la Samsung: Nu va mai trebui să ne încărcăm telefoanele zilnic

22.08.2024
Vești excelente de la Samsung: Nu va mai trebui să ne încărcăm telefoanele zilnic

Samsung face din nou valuri. La expoziția IMID 2024, gigantul sud-coreean a dezvăluit planurile sale pentru dezvoltarea unui nou tip de ecran OLED. Acesta promite să transforme modul în care interacționăm cu telefoanele noastre.

Vicepreședintele Samsung Display a prezentat, în cadrul unei conferințe intitulate „Evoluția eternă a display-ului cu AI”, o tehnologie de afișare fără film polarizator.

Baterii care vor dura mai mult

Aceasta este menită să inaugureze noi ecrane al căror consum de energie va fi mai mic de jumătate față de cât “mănâncă” display-urile din prezent (alături de procesoare). Ceea ce ar putea însemna baterii care vor dura mai mult.

Potrivit declarațiilor oficialului Samsung, noile panouri economice vor duce la apariția unor telefoane de top care nu vor mai necesita încărcare zilnică. Mai mult, acestea vor putea funcționa peste 24 de ore, chiar și folosite intensiv.

Ecrane speciale pentru noua eră AI

Întreaga prezentare a fost plasată în contextul alimentării următoarei generații de dispozitive care vor fi însărcinate cu sarcini de inteligență artificială.

Chung Yi, Vicepreședinte Executiv și Șef al Departamentului de Afaceri Corporate pentru Display-uri Mobile/IT la Samsung, a declarat recent că „Un consum redus de energie care nu necesită încărcare pentru cel puțin o zi, o calitate a imaginii vie care nu poate fi distinsă de realitate și un design cu ecran mare, dar portabil, sunt condiții esențiale pentru display-urile din era AI.”

Cuvintele cheie: Flexibilitate și subțirime

Samsung susține că imaginile create cu inteligența artificială generativă vor necesita display-uri de foarte înaltă definiție, „care pot exprima natural detalii și diferențe subtile de culoare/gri pe care camerele din lumea reală nu le pot capta”.

Aceste ecrane vor trebui să fie subțiri, ușoare și flexibile.

Vicepreședintele executiv a continuat, spunând că „vor fi necesare diverse caracteristici funcționale, cum ar fi consumul redus de energie, pentru a face funcțiile AI și mai eficiente”.

Performanța AI și autonomia bateriei

Cu toate acestea, există o posibilitate ca reducerea consumului de energie cu 50% să fie redistribuită către task-uri AI. Asta ar putea diminua beneficiile directe asupra autonomiei bateriei.

Rămâne de văzut cum va echilibra Samsung toate aceste priorități pentru noua lor tehnologie de ecrane OLED cu consum redus de energie.

Surse: PhoneArena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult