Viitorul iOS 18 va permite utilizatorilor iPhone să înregistreze apeluri telefonice. În plus, va putea genera transcrieri ale acestora

30.07.2024
Viitorul iOS 18 va permite utilizatorilor iPhone să înregistreze apeluri telefonice. În plus, va putea genera transcrieri ale acestora

Viitoarea versiune iOS va permite utilizatorilor de iPhone să înregistreze apeluri. De asemenea, această funcție va putea crea și transcrieri ale apelurilor telefonice.

Recent, Apple a lansat iOS 18.1 Beta 1 pentru utilizatorii iPhone 15 Pro înscriși în program, oferindu-le o privire timpurie asupra unora dintre viitoarele funcții Apple Intelligence. Odată cu noile produse AI incluse în actualizare, o funcție mult așteptată pare că a fost trecută cu vederea.

Potrivit Android Authority, cea mai nouă versiune sistemului de operare iOS aduce, în sfârșit, funcția de înregistrare și transcriere a apelurilor telefonice pe iPhone.

Odată ce vor primi actualizarea la iOS 18.1, utilizatorii de iPhone vor găsi o nouă opțiune de înregistrare audio în colțul din stânga sus al ecranului de apel.

De îndată ce este apăsată, telefonul anunță că apelul este înregistrat pentru a alerta celelalte părți. După încheierea apelului, înregistrarea este salvată în aplicația încorporată Notes, împreună cu o transcriere generată automat.

Noul iOS 18.1 aduce înregistrarea apeluri pentru utilizatorii iPhone

În plus, funcția de înregistrare a apelurilor ce va fi disponibilă pe iPhone nu va necesita Apple Intelligence pentru a funcționa. De asemenea, se pare că funcția de înregistrare va funcționa chiar și fără acces la internet deoarece utilizează motorul neuronal de pe dispozitiv.

Prin urmare, datele personale nu sunt procesate în cloud-uri Apple sau ale partenerilor. Totuși, pentru ca transcrierea să fie generată, va fi nevoie ca Apple Intelligence să fie activat, deoarece nu face parte din caracteristica de bază.

iOS 18.1 cu suport pentru înregistrarea apelurilor este în prezent limitat la utilizatorii iPhone 15 Pro și 15 Pro Max înscriși în programul de dezvoltare Apple. Testerii publici se pot aștepta ca această versiune beta să devină disponibilă în săptămânile următoare.

Cei care preferă să aștepte lansarea versiunii finale vor trebui să mai aibă răbdare până în octombrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult