Viitorul iPhone 16 Pro ar putea fi telefonul cu cele mai subțiri margini ale ecranului

03.06.2024
Viitorul iPhone 16 Pro ar putea fi telefonul cu cele mai subțiri margini ale ecranului
Foto: Shutterstock

Viitoarele modele iPhone 16 Pro ar putea beneficia de cele mai subțiri margini ale ecranului din industrie, surclasând chiar și actualele modele 15 Pro.

Noile telefoane de la Apple vor avea cele mai subțiri rame din industria smartphone-urilor, fiind mai subțiri chiar și decât a celor mai recente dispozitive iPhone 15 Pro. Potrivit Mac Rumors, în ciuda modificărilor minime de design, ambele modele de iPhone 16 Pro vor crește în dimensiuni în acest an.

Zvonurile spun că iPhone 16 Pro are un ecran de 6,3 inch (iPhone 15 Pro măsoară 6,1 inch), în timp ce iPhone 16 Pro Max este de așteptat să măsoare până la 6,9 inch, devenind astfel cel mai mare iPhone pe care Apple l-a vândut vreodată, mai mare chiar și decât actualul iPhone 15 Pro Max, care are un ecran de 6,7 inch.

Noua generație de iPhone ar putea beneficia de cele mai subțiri rame pentru ecran

Se pare că Apple nu se bazează doar pe dimensiuni fizice mai mari pentru a face mai atractive noile sale telefoane. Modelele Pro din acest an vor avea și rame mai mici, astfel că am putea vedea cele mai subțiri rame pentru un smartphone.

Această realizare tehnică ar fi fost obținută cu ajutorul tehnologiei Border Reduction Structure, un proces ce permite o dispunere mai compactă și mai eficientă a circuitelor de sub ecran, rezultând în rame mai subțiri. Anul trecut, Apple a redus ramele modelelor iPhone 15 Pro utilizând supra-mularea cu presiune scăzută de injecție (LIPO pe scurt), pentru a micșora dimensiunea marginilor ecranelor la 1,5 milimetri, în timp ce la iPhone 14 vedeam margini de circa 2,2 milimetri.

De asemenea, așa cum menționam, ecranele modelelor Pro ar urma să crească substanțial în dimensiuni, astfel că am putea asista în toamna acestui an la lansarea celui mai mare iPhone din istorie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult