Încă de când a lansat seria Galaxy S10, Samsung a schimbat tradiționalele cititoare de amprentă capacitive cu unele cu ultrasunete de la Qualcomm. Odată cu această schimbare au apărut și plângerile utilizatorilor și chiar și noi, în testele modelelor recente, am observat o performanță scăzută față de alte alternative de pe piață. Se pare însă că utilizatorii au studiat în ultimul an problema și au găsit o soluție relativ simplă care îmbunătățește viteza de deblocare cu amprenta pe Galaxy S10, Note10 și S20.
Metoda este relativ simplă, întrucât nu necesită instalarea de software și nici nu pare să afecteze alte funcționalități ale telefonului, însă este doar raportată de utilizatori și fără un dispozitiv Galaxy cu senzor de amprentă ultrasonic la îndemână, nu putem testa. Totuși, se pare că pașii sunt ușor de întors la setările inițiale, în cazul în care apar probleme.
Aparent, Samsung aplică un mod agresiv de optimizare a consumului de baterie pentru anumite componente, senzorul de amprentă fiind unul dintre ele. Astfel, performanța acestuia este mai lentă decât ar trebui să fie. Totuși, este important de menționat faptul că acest „hack” ar putea să ducă la un consum de energie mai mare.
După realizarea acestui proces, senzorul de amprentă ar trebui să fie semnificativ mai rapid și, în teorie, acesta ar trebui să funcționeze mai bine și cu protecții de ecran mai groase din sticlă sau plastic. Inclusiv Samsung recomandă de obicei utilizarea unor protecții de ecran „aprobate” pentru a asigura buna funcționare a senzorului ultrasonic, deci probabil că unele care înainte nu funcționau așa bine vor fi acum mai utile.
Alte alternative la deblocarea rapidă a unui Galaxy S10, S20 sau Note10 cu o amprentă ar fi înregistrarea fiecărui deget de două ori, sau eliminarea completă a foliei de protecție din fabrică. Fiecare dintre aceste metode este însă ceva ce nu ar trebui să fim nevoiți să facem pe telefoane de peste 1.000 de euro, mai ales când există pe piață dispozitive concurente care se deblochează instant fără astfel de „artificii”.
(via XDA-Developers)