Vopseaua de pe Galaxy Z Fold6 se ia foarte ușor în anumite zone. Ce explicații oferă Samsung

29.08.2024
Vopseaua de pe Galaxy Z Fold6 se ia foarte ușor în anumite zone. Ce explicații oferă Samsung
Sursa foto: Science and Knowledge | YouTube

Lansarea unui nou smartphone de top este întotdeauna un eveniment așteptat cu nerăbdare. Însă, uneori, aceasta vine însoțită de provocări neașteptate.

Acesta pare să fie cazul celui mai recent model pliabil de la Samsung, Galaxy Z Fold 6, care se confruntă cu o problemă inedită: i se ia vopseaua.

O problemă ieșită din comun

La scurt timp după ce primele unități au ajuns în mâinile consumatorilor, ei au intrat pe rețelele sociale și pe subreddit-ul r/GalaxyFold ca să atragă atenția asupra unui fenomen ciudat.

Utilizatorii au observat că stratul exterior de vopsea se desprinde în anumite zone, lăsând la vedere metalul de dedesubt.

Ce reacție a avut compania

Conform TechRadar, Reacția Samsung la aceste plângeri a fost controversată. Compania sud-coreeană a publicat o declarație oficială. Pe scurt: problema este cauzată de încărcătoarele care nu sunt cumpărate direct de la sursă.

Potrivit companiei, dacă ținem telefonul în mână în timp ce acesta este conectat la un „încărcător rapid de la terți care nu este împământat corespunzător”, poate apărea un curent de scurgere care să afecteze finisajul anodizat al dispozitivului.

Samsung a extins această explicație și la utilizarea masajelor EMS (Stimulare Electrică a Mușchilor) alimentate de telefon.

Ce spun cumpărătorii

Aceste explicații au fost primite cu scepticism de către comunitatea tech și utilizatori deopotrivă.

Mulți consideră că această justificare este o încercare de a transfera responsabilitatea către consumatori și producătorii de accesorii terțe. Mulți utilizatori se întreabă dacă nu cumva finisajul mat al Galaxy Z Fold 6 este mai sensibil decât cel al altor modele.

De asemenea, a fost subliniat faptul că, dacă Samsung ar fi inclus un încărcător în pachetul cu Galaxy Z Fold 6, nu ar mai fi fost nevoie de încărcătoare de la terți.

Ce soluții există

Deși gigantul tech afirmă că produsele sale trec prin teste riguroase înainte de a fi lansate pe piață, recentele incidente sugerează că ar putea exista lacune fie în alegerea materialelor, fie în faza de testare.

Între timp, opțiunile rămase par a fi ori achiziționarea unui încărcător nou, ori utilizarea unei carcase pentru a masca zonele cu vopsea deteriorată. În cazuri extreme, putem pur și simplu returna telefonul cât este în perioada de garanție.

Recomandarea oficială a Samsung este utilizarea exclusivă a încărcătoarelor originale sau a celor wireless certificate Qi ori contactarea celui mai apropiat centru de service pentru asistență.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult