Vrei să eviți supraîncălzirea telefonului tău Pixel? Google are soluția

21.06.2024
Vrei să eviți supraîncălzirea telefonului tău Pixel? Google are soluția

Utilizatorii de telefoane Pixel s-au plâns cel puțin o dată că li se supraîncălzesc dispozitivele. Cele mai afectate sunt modelele din seriile Pixel 6, 7 și 8. Google sunt conștienți de ce se întâmplă, așa că vor introduce o nouă funcționalitate ce promite să-i scape de stres.

Sistem integrat de gestionare a supraîncălzirii

Telefoanele cu Android vin cu un sistem integrat de gestionare a supraîncălzirii. Acesta „simte” când dispozitivul devine fierbinte și dezactivează automat anumite funcții pentru a preveni deteriorarea. Viteza procesorului și luminozitatea scad, 5G-ul este dezactivat etc. Dacă telefonul a fost uitat în soare, sistemul de gestionare a supraîncălzirii îl poate face să se închidă până când temperatura internă scade.

Dispozitivele Pixel au și ele astfel de măsuri de protecție, dar Google au în plan să introducă o funcție specială numită Adaptive Thermal. Aceasta îl va atenționa pe utilizator atunci când telefonul urmează să se supraîncălzească. În funcție de mesaj, utilizatorul va putea lua măsuri pentru a reduce manual temperatura telefonului.

Cum funcționează Adaptive Thermal

Atunci când temperatura unui telefon Pixel ajunge la 49 de grade Celsius, Adaptive Thermal va emite o alertă „pre-emergency” și o notificare: telefonul trebuie să se răcească și performanța sa ar putea fi afectată negativ. Utilizatorul va trebui să dea click pe „See care steps” din notificare. Va apărea o casetă de dialog cu toate măsurile pe care telefonul le va lua pentru a se răci.

Utilizatorul va putea el însuși să ajute folosind acțiunile sugerate de Adaptive Thermal. Câteva exemple de sfaturi: închiderea tuturor aplicațiilor care consumă multă baterie și mutarea dispozitivului departe de lumina directă a soarelui.

Adaptive Thermal îți poate închide telefonul Pixel

Dacă temperatura continuă să crească până la 52 de grade Celsius, Adaptive Thermal va intra în modul stare de urgență. Dacă nici acest lucru nu ajută și gradele urcă în continuare, telefonul va afișa un cronometru de 30 de secunde. După scurgerea timpului, Pixel se va închide singur.

Când vom putea folosi Adaptive Thermal

Adaptive Thermal este o idee foarte bine-venită pentru toți utilizatorii Google Pixel care nu-și mai doresc probleme de supraîncălzire. Această nouă funcționalitate ar putea fi lansată odată cu versiunea publică a Android 15 sau cu viitoarea serie Pixel 9 mai târziu în acest an.

Sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult